Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Marina Gudelj ×

Najava • 12.10.2021.

Spisateljice u dijalogu : Marina Gudelj i Korana Serdarević

Drugo izdanje tribine 'Spisateljice u dijalogu', nazvano 'Sve čega nema i što nam fali', ugošćuje dobitnicu nagrade Prozak i autoricu zapažene zbirke priča 'Fantomska bol' Marinu Gudelj i jednu od naših najnagrađivanijih kratkopričašica i autoricu zbirke 'Gušterov rep' Koranu Serdarević. Program vodi i moderira Luiza Bouharaoua.
Razgovor • 04.06.2019.

Prvi prozak na vrh jezika - predstavljamo program i nagrađene autorice: Marinu Gudelj i Lanu Bojanić

Peti festival Prvi prozak na vrh jezika održat će se 11., 12. i 13. lipnja u Zagrebu i predstaviti dobitnike nagrada Prozak, Na vrh jezika, Goran za mlade pjesnike, Ulaznica, Kvirin, Treći trg... Kao uvod u Festival donosimo kraće intervjue s dobitnicama nagrada Prozak i Na vrh jezika za 2018., Marinom Gudelj i Lanom Bojanić.
Vijest • 17.04.2019.

Objavljene nagrade 'Prozak' i 'Na vrh jezika' - dobitnice Marina Gudelj i Lana Bojanić

Žiri nagrada 'Prozak' i 'Na vrh jezika' donio je odluku da je nagradu 'Prozak' za najbolji rukopis autora/ica do 35 godina starosti za godinu 2018. dobila Marina Gudelj iz Splita, dok je nagradu 'Na vrh jezika' za najbolji rukopis autora/ica do 35 godina starosti dobila Lana Bojanić iz Zagreba.
Vijest • 30.05.2018.

Proglašeni pobjednici natječaja FEKP-a za kratku priču 2018.

17. izdanje Festivala europske kratke priče i ove je godine postavilo izazov za sve kratkopričaše raspisavši natječaj za kratku priču, na temu nasljeđa. Na natječaj je pristiglo 265 priča iz čitave regije koje su ga, riječima žirija: 'učinile izuzetno napetim i zanimljivim'.