Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Međunarodni dan materinskoga jezika ×

Najava • 21.02.2019.

Tribina povodom Međunarodnog dana materinskog jezika: Poruke i pisma

Povodom Međunarodnog dana materinskog jezika u Knjižnici Marije Jurić Zagorke održat će se tribina 'Poruke i pisma'. O tome kako društvene mreže mijenjaju jezik i komunikaciju razgovarat će Tomica Bajsić, Luiza Bouharaoua, Nadežda Čačinovič, Monika Herceg, Sibila Petlevski i Neven Vulić.
Najava • 21.02.2018.

Razgovor 'Tuđe i naše', povodom Dana materinskoga jezika

Povodom Dana materinskoga jezika Hrvatski P.E.N. centar organizira razgovor ''Tuđe i naše - O prevođenju i popularizaciji književnosti', koji će se održati u srijedu 21. veljače u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. Obilježavanje Dana povod je i za javno predstavljanje rada na lingvističkim pravima.
Vijest • 22.02.2017.

Prijavite se na natječaj Slovarica mojega kraja

Zajedno sa svojim učenicima izradite slovaricu svojega kraja. Dogovorite se koja će slavna osoba, kulturna znamenitost, ustanova, ulica, park, sportski klub ili prehrambeni proizvod simbolizirati određeno slovo abecede u vašoj slovarici. Važno je prikazati sva slova abecede.
Najava • 21.02.2017.

Razgovor povodom Dana materinskoga jezika : O zvuku i riječi

Povodom Međunarodnog dana materinskoga jezika Hrvatski P.E.N. centar organizira razgovor 'O zvuku i riječi' koji će se održati u utorak 21. veljače u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. Sudjeluju Nikša Gligo, Ingrid Šafranek i Goran Čolakhodžić.
Vijest • 24.02.2016.

Mjesec hrvatskoga jezika 2016.

Institut za hrvatski jezik i jezikoslovlje ove godine treći put obilježava Mjesec hrvatskoga jezika koji počinje na Međunarodni dan materinskoga jezika, 21. veljače, a traje do 17. ožujka. Ovom manifestacijom Institut želi istaknuti važnost očuvanja materinskoga jezika, svih njegovih narječja i dijalekata te upoznati javnost s bogatom hrvatskom jezičnom baštinom i jezičnom poviješću.