Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Međunarodni dan materinskoga jezika ×

Najava • 21.02.2022.

Tribina povodom Dana materinskoga jezika 'Odumire li hrvatski jezik?

Povodom Dana materinskoga jezika Hrvatski PEN centar organizira tribinu: Odumire li hrvatski jezik?, u ponedjeljak 21. veljače u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. Na tribini će sudjelovati Nives Opačić, Mia Pervan, Željko Jozić i Marko Kovačić, moderira Vjera Balen-Heidl.
Najava • 21.02.2020.

Mjesec hrvatskoga jezika 2020.

Institut za hrvatski jezik i jezikoslovlje obilježava Mjesec hrvatskoga jezika, koji počinje 21. veljače kada se u svijetu obilježava Međunarodni dan materinskoga jezika i završava 17. ožujka, na dan objave 'Deklaracije o nazivu i položaju hrvatskog književnog jezika'.
Najava • 21.02.2020.

JEZIK ESEJA - tribina povodom Dana materinskoga jezika

Povodom Dana materinskoga jezika Hrvatski PEN centar organizira tribinu JEZIK ESEJA, koja će se održati u petak, 21. veljače u Knjižnici Marije Jurić Zagorke u Zagrebu. Sudjeluju Tomica Bajsić, Nadežda Čačinović, Ljiljana Filipović, Mladen Machiedo i Sibila Petlevski.
Najava • 21.02.2019.

Tribina povodom Međunarodnog dana materinskog jezika: Poruke i pisma

Povodom Međunarodnog dana materinskog jezika u Knjižnici Marije Jurić Zagorke održat će se tribina 'Poruke i pisma'. O tome kako društvene mreže mijenjaju jezik i komunikaciju razgovarat će Tomica Bajsić, Luiza Bouharaoua, Nadežda Čačinovič, Monika Herceg, Sibila Petlevski i Neven Vulić.
Najava • 21.02.2018.

Razgovor 'Tuđe i naše', povodom Dana materinskoga jezika

Povodom Dana materinskoga jezika Hrvatski P.E.N. centar organizira razgovor ''Tuđe i naše - O prevođenju i popularizaciji književnosti', koji će se održati u srijedu 21. veljače u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. Obilježavanje Dana povod je i za javno predstavljanje rada na lingvističkim pravima.
Najava • 21.02.2014.

Razgovor povodom Međunarodnog dana materinskoga jezika

Povodom Međunarodnog dana materinskoga jezika Hrvatski PEN centar organizira Razgovor koji će se održati u petak 21. veljače u 13 sati u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. Sudjeluju: Tonko Maroević, Sibila Petlevski, Iva Grgić Maroević, Tomica Bajsić i Nadežda Čačinovič.