Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Mia Pervan ×

Vijest • 23.04.2020.

Mia Pervan i Maja Tančik dobitnice Nagrade Iso Velikanović

Odbor za dodjelu Nagrade Iso Velikanović donio je odluku o ovogodišnjim dobitnicima za najbolja ostvarenja na području književnog prevodilaštva u 2019. godini. Prema zajedničkoj odluci Odbora dobitnica nagrade za životno djelo je Mia Pervan, a godišnja nagrada ide Maji Tančik za prijevod s engleskoga romana V. autora Thomasa Pynchona.
Najava • 12.11.2018.

Tragom prijevoda : Mia Pervan i Željka Čorak

Posljednja ovogodišnja tribina u ciklusu Tragom prijevoda predstavlja dvije vrsne prevoditeljice, i dva važna romana: 'Meursault, protuistraga' alžirskog novinara i pisca Kamela Daouda o kojem će govoriti Mia Pervan te roman 'Malicroix' jednog od najznačajnijih francuskih književnika 20. stoljeća Henrija Boscoa, o kojem će govoriti Željka Čorak.
Najava • 19.09.2016.

Tragom prijevoda : Ivana Ostojčić i Mia Pervan

Treća ovogodišnja tribina iz ciklusa 'Tragom prijevoda' održat će se u ponedjeljak 19. rujna u u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. Bit će predstavljeni 'Tragovi na duši' Philipa Rotha i 'Predah' Georgea Orwella. Sudjeluju prevoditeljice Ivana Ostojčić i Mia Pervan, a moderira Anda Bukvić.
Prevoditelj predstavlja • 07.01.2016.

Prevoditelj predstavlja : Mia Pervan

Često se dogodi da nam najzahtjevniji prijevodi budu i najdraži, možda zato što smo uz njih proveli dane i noći nastojeći proniknuti im u dušu, dotaknuti autorovu misao. Tako je i mene dobrano namučio ali i priuštio mi veliki kreativni užitak roman 'Balthazar', to jest druga od četiriju knjiga Aleksandrijskog kvarteta engleskog pisca Lawencea Durrella, kojega mnogi smatraju engleskim Proustom.