Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Mladen Machiedo ×

Najava • 09.04.2024.

Tribina Bez cenzure: Opasnost tržišne politike u 'maloj' kulturi

Na tribini će sudionici i publika raspravljati o opasnostima tržišne politike u 'maloj' kulturi, odnosno o utjecaju ovih politika na nakladništvo. Hoće li naši nakladnici sve rjeđe tiskati poeziju, eseje, kritike, drame, pitanje je o kojem će razgovarati Mladen Machiedo, Darija Žilić, Tin Lemac i Matija Štahan. Tribinu vodi i uređuje, Lada Žigo Španić.
Najava • 09.06.2023.

27. Kvirinovi poetski susreti

27. Kvirinovi poetski susreti jedna je od najznačajnijih pjesnička manifestacija u Hrvatskoj, a održava od 9. do 11. lipnja 2023. godine u Sisku. Na Susretima se dodjeljuju dvije nagrade Plaketa sv. Kvirina, rad akademskog kipara Zlatka Brkića, za ukupan prinos hrvatskom pjesništvu i Nagrada za najbolju knjigu poezije, autoru do 35. godine, objavljenu između dva Susreta.
Najava • 08.02.2023.

Tribina DHK: Mladen Machiedo

U Društvu hrvatskih književnika održat će se tribina na kojoj će gostovati Mladen Machiedo. Lada Žigo Španić razgovarat će s akademikom Machiedom o njegovu bogatom, žanrovski raznovrsnom opusu, o prevođenju i vezama hrvatske i talijanske književnosti, o našoj kulturi danas i drugim zanimljivim temama.
Vijest • 24.03.2021.

Objavljeni dobitnici nagrada 'Iso Velikanović' i 'Marin Držić' za 2020. godinu

Mladen Machiedo dobitnik je nagrade 'Iso Velikanović' za životno djelo. Za najbolji prijevod književnih djela objavljenih u protekloj godini nagrađen je Adrian Cvitanović za prijevod s poljskoga 'Dnevnika pisanih noću' Gustava Herlinga-Grudzinskog. Prvu nagradu za dramsko djelo 'Marin Držić' dobila je Marina Vujčić...
Najava • 21.02.2020.

JEZIK ESEJA - tribina povodom Dana materinskoga jezika

Povodom Dana materinskoga jezika Hrvatski PEN centar organizira tribinu JEZIK ESEJA, koja će se održati u petak, 21. veljače u Knjižnici Marije Jurić Zagorke u Zagrebu. Sudjeluju Tomica Bajsić, Nadežda Čačinović, Ljiljana Filipović, Mladen Machiedo i Sibila Petlevski.