Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Muzejski dokumentacijski centar ×

Vijest • 07.11.2023.

42. izložba izdavačke djelatnosti hrvatskih muzeja i galerija na Interliberu

Ovogodišnji Interliber označit će i 42 godine održavanja Izložbe izdavačke djelatnosti hrvatskih muzeja i galerija, jedinog mjesta koje okuplja hrvatsku muzejsku nakladničku produkciju. Svi zainteresirani posjetitelji moći će razgledati i prelistati publikacije koje su hrvatski muzeji i galerije objavili u proteklih godinu dana, na vizualno prepoznatljivom i nagrađenom štandu MDC-a.
Vijest • 09.11.2022.

41. izložba muzejske knjige predstavlja bogatstvo hrvatske kulturne baštine

Od 8. do 13. studenoga 2022., Zagrebački velesajam u svojim paviljonima ugošćuje 44. po redu Međunarodni sajam knjiga Interliber, a svi posjetitelji naše najveće knjižne manifestacije mogu se, u skladu s već ustaljenom tradicijom, upoznati s bogatstvom i potencijalima hrvatske kulturne baštine na 41. Izložbi izdavačke djelatnosti hrvatskih muzeja i galerija (paviljon broj 6, štand 7c).
Tema • 15.11.2021.

Nevidljive knjige na marginama interesa

Ne tako maleni broj knjiga proizvede se kroz nespecifične nakladničke produkcije, koje tek djelomično profesionalno odrađuju posao izdavanja i distribucije. Pretežno komisijski model prodaje koji znatno 'umrtvljuje' knjižarska osjetila, te nerijetko loše utječe i na dinamilu popunjavanja polica a još više na traganje za onim izdanjima koja sama od sebe ne dolaze ili dolaze teško na knjižarske police.
Vijest • 10.11.2021.

Jubilarna 40. izložba muzejske knjige na Interliberu

Obljetničkom Izložbom izdavačke djelatnosti hrvatskih muzeja i galerija, koja će se održati u okviru 43. Interlibera, Muzejski dokumentacijski centar (MDC) iz Zagreba obilježava 40. godina aktivnog promoviranja muzejske izdavačke djelatnosti, upoznavanja publike s recentnim temama i područjima bavljenja hrvatskih muzeja i galerija, odnosno unaprjeđivanja kulture i zajednice u cjelini.
Najava • 12.11.2019.

Muzeji na Interliberu 2019. – izložbena promocija recentnog muzejskog izdavaštva

Od 12. do 17. studenoga 2019. najveći i najpopularniji sajam knjiga u Hrvatskoj - Interliber - otvara svoja vrata svim posjetiteljima koji će, u skladu s već ustaljenom tradicijom, moći razgledati najnovija muzejska izdanja na Izložbi izdavačke djelatnosti hrvatskih muzeja i galerija u organizaciji Muzejskoga dokumentacijskog centra.