Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Nikola Kraljić ×

Vijest • 01.11.2015.

U Rijeci u 85-oj godini preminuo veliki čakavski pjesnik Nikola Kraljić

U Rijeci je u petak 30. listopada 2015. u 85-oj godini života preminuo poznati hrvatski pjesnik Nikola Kraljić, bard čakavskog pjesništva. Značenje je njegove poezije u afirmaciji čakavštine (i poezije pisane njome) i njezinu uvažavanju na općem hrvatskom planu, a ne samo u širem zavičaju.
Najava • 14.08.2015.

Promocija nove knjige pjesama Nikole Kraljića 'Oaza' u Omišlju

U Nakladi LUKOM upravo je izašla nova zbirka pjesma Nikole Kraljića 'Oaza'. Knjiga će prvi puta biti predstavljena javnosti u petak, 14. kolovoza 2015. u 21 sat na Velih stenah, otvorenoj pozornici maloga trga u Omišlju.
Vijest • 19.08.2014.

Objavljena nova knjiga Nikole Kraljića 'OLEANDAR – nove pjesme'

U Nakladi LUKOM, uz potporu Općine Omišalj, upravo je izašla nova zbirka pjesma Nikole Kraljića naslovljena "OLEANDAR – nove pjesme". Knjiga je izvorna zbirka pjesama i poetske proze toga pjesnika, rođenoga i cjelokupnim umjetničkim opusom inspiriranoga i vezanoga uz Omišalj i otok Krk.
Najava • 19.11.2008.

Predstavljanje zbirke pjesama Nikole Kraljića 'Punta od erta'

Predstavljanje nove zbirke pjesama Nikole Kraljića “Punta od erta” (nove pjesme) u izdanju Naklade Lukom (Zagreb, 2008), održat će se u srijedu, 19. studenog 2008. u 12 sati u Društvu hrvatskih književnika u Zagrebu. Knjigu će predstaviti književni kritičari Branimir Bošnjak i Sead Begović, urednica Mirjana Šigir i autor, Nikola Kraljić.
Vijest • 04.09.2008.

Knjiški zajutrak : o otrovnim gljivama i putujućim knjigama i pjesnicima

Da dobro poznavanje konja ne znači i razlikovanje jestivih od nejestivih gljiva uvjerio se Nicholas Evans, autor bestselera "Čovjek koji je šaptao konjima" koji je s ženom bio u posjeti ženinom bratu na njegovom imanju u Škotskoj. Šetali su obližnjom šumom i usput brali gljive, i sve bi bilo u redu da nisu naletili na Cortinarius Speciosissimus...