Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Petar Matović ×

Najava • 13.02.2020.

Petar Matović predstavlja zbirku izabranih pjesama 'Ne hleb, već morfijum'

Jedan od najznačajnijih suvremenih regionalnih pjesnika, Petar Matović, koji se u rodnoj Srbiji već davno afirmirao kao vodeći pjesnik srednje generacije, u Zagrebu će predstaviti hrvatsko izdanje svojih izabranih pjesama 'Ne hleb, već morfijum'. Riječ je o izboru pjesama iz dosadašnjih zbirki koji je autor napravio zajedno s urednicom knjige, Ivanom Rogar.
Najava • 08.07.2017.

Cruising sa Srđanom Sandićem: Petar Matović

U posljednjem ovosezonskom Cruisingu koji će se održati u subotu 8. srpnja u Klubu MaMa u Zagrebu gostuje Petar Matović, propulzivni i vrlo intrigantan pjesnik iz Srbije. Predstavit će se njegova nova zbirka koja se zove 'Iz srećne republike'. Sugovorit će urednica i prevoditeljica, spisateljica Ivana Rogar.
Razgovor • 03.10.2016.

Petar Matović: Poezija (književnost, literatura) produkt je sveta, ma kakav on bio

Pisanje je čin izmeštanja iz situacije. Udaljavanja na osigurani perimetar. Obezbeđuje nepripadanje trajanju iščašenih sistema. Poštovanje vlastite autonomnosti. Svakako: iznuđeni je čin, oblik (samo)zaštite. Paradoksalno ukazuje na životnu snagu i zdravlje. Deluje i sa druge strane: svet pouzdano detektuje pisca i osigurava se od njega.
Najava • 15.07.2016.

Ljetna Disku(r)sija predstavlja Petra Matovića

Ljetna Disku(r)sija predstavlja istaknutog srpskog pjesnika Petra Matovića, gosta splitskog programa Writers in residence. Matovićevu poeziju smjestit će u uličnu gužvu, ispod zidina Diolecijanove palače, na vrhu Bosanske ulice. O putovanjima, rezidencijama, poeziji i mnogo čemu drugom, s autorom će razgovarati Marijo Glavaš.
Najava • 28.06.2016.

Srpski pjesnik Petar Matović gostuje u Zagrebu

Istaknuti i nagrađivani srpski pjesnik Petar Matović gostuje u Zagrebu, u organizaciji Durieuxa, u utorak 28. lipnja u Velvet Caféu. Uz predstavljanje njegove poezije, razgovarat će se o prednostima rezidencijskih boravaka te o tome zašto osobito voli Zagajewskog. Moderatorica je Ivana Rogar.