Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 24.06.2016.

Srpski pjesnik Petar Matović gostuje u Zagrebu
Održava se
28.06.2016. u 19h

Istaknuti i nagrađivani srpski pjesnik Petar Matović gostuje u Zagrebu, u organizaciji Durieuxa, u utorak 28. lipnja u 19 sati u Velvet Caféu (Dežmanova 9).

Petar Matović će u srpnju biti gost književne rezidencije Udruge Kurs u Splitu. Durieux je iskoristio priliku i organizirao Matovićevo gostovanje u Zagrebu radi predstavljanja njegove izuzetne poezije zagrebačkoj publici. Razgovarat će se o njegovim zbirkama, prednostima rezidencijskih boravaka i o tome zašto osobito voli Zagajewskog.

Moderatorica je urednica Ivana Rogar.

Petar Matović rođen je 1978. godine. Završio je studije srpske književnosti u Beogradu. Piše poeziju i eseje. Objavio je tri zbirke pjesama: Kamerni komadi, Koferi Džima Džarmuša i Odakle dolaze dabrovi. Objavljuje u periodici: Polja, Letopis Matice srpske, Koraci, Beogradski književni časopis, Sarajevske sveske, Zarez, Književni magazin, Quorum, Fragile, Portret, The Café Review, Fantom slobode... Zastupljen je u više antologija, pjesme su mu prevedene na poljski, katalonski, njemački, francuski i engleski. Dobitnik je nagrade Trećeg trga za poeziju.

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –