Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Pitaj što te zanima – spisateljice u dijalogu ×

Najava • 10.11.2023.

Spisateljice u dijalogu: Mima Juračak i Tea Tulić

Četvrto izdanje 'Spisateljica u dijalogu' ugošćuje dvije nagrađivane prozaistice Mimu Juračak i Teu Tulić. Fokusirajući se na debitantsku zbirku priča 'Sitan život' Mime Juračak i najnoviji roman Tee Tulić 'Strvinari starog svijeta' tribina istražuje obični život tzv. 'malih ljudi', svakodnevan i nevidljiv, vrlo često zatrpan beskonačnom lavinom klikbejtovskih vijesti.
Najava • 03.11.2023.

Spisateljice u dijalogu: Lidija Deduš i Zrinka Posavec

Treće izdanje 'Spisateljica u dijalogu' nazvano 'Autentični glas' ugošćuje Lidiju Deduš i Zrinku Posavec. Fokusirajući se na zbirku poezije 'Maria Callas se baca u more' Zrinke Posavec i netom objavljenu 'ja se zovem lidija deduš' Lidije Deduš tribina istražuje fenomen (pronalaženja) ženskog (umjetničkog) glasa, njegovu širinu i dubinu, važnost i snagu.
Najava • 06.10.2023.

Spisateljice u dijalogu: Suzana Matić i Rajna Racz

Treću sezonu 'Spisateljica u dijalogu' otvara tribina nazvana 'Ljubav bez zlobe', na kojoj gostuju svestrane umjetnice, arhitektice i kazališne redateljice, prozaistice i pjesnikinje, Suzana Matić i Rajna Racz. Razgovor će se povesti o književnosti koja svoje ishodište i cilj ima u emociji, onoj koje ima ili onoj koje nedostaje, a koja je (gotovo) uvijek ljubav.
Najava • 17.11.2022.

Spisateljice u dijalogu: Julijana Matanović i Nora Verde

Treće izdanje 'Spisateljica u dijalogu' nazvano 'Zašto smo vam lagale' ugošćuje dvije prozaistice i miljenice publike Julijanu Matanović i Noru Verde, fokusirajući se na književni fenomen zbirke priča 'Zašto sam vam lagala', koja je u 25 godina doživjela 17 izdanja, te sveopću ljubav koju je publika iskazala za roman 'Moja dota'.
Najava • 04.11.2022.

Spisateljice u dijalogu: Marija Andrijašević i Julijana Adamović

Drugo izdanje 'Spisateljica u dijalogu' nazvano 'Kako živi narod', ugošćuje višestruko nagrađivane spisateljice, Julijanu Adamović i Mariju Andrijašević, autorice romana 'Divlje guske' i 'Zemlja bez sutona'. Ispisujući poetski snažne tekstove analitičkog zamaha, Adamović i Andrijašević dekonstruiraju mračnu ravnicu Bačke i grubi kamenjar Dalmatinske Zagore...