Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 02.11.2022.

Spisateljice u dijalogu: Marija Andrijašević i Julijana Adamović
Održava se
04.11.2022. u 20h

Divlje guske Adamović Julijana

Pitaj što te zanima – spisateljice u dijalogu” druga je sezona književne tribine koja otvara dijalog među autoricama različitih generacija i faza u spisateljskim karijerama tako što spaja već etablirane autorice s debitanticama, odnosno autoricama nove generacije, istražuje odnose među generacijama te odgovara na pitanje što „mlade” autorice mogu naučiti od „starijih” i na koji način nove generacije utječu na rad svojih prethodnika. Otvarajući međugeneracijski dijalog koji povezuje suvremenu književnu produkciju s važnim društvenim temama, program „Spisateljice u dijalogu” istražuje načine na koji književnost može biti utjeha, pomoćnik i suborac u suočavanju s društvenim izazovima, problemima i tabuima.

Drugo izdanje „Spisateljica u dijalogu” nazvano „Kako živi narod”, zakazano za 4. studenog u 20 sati u klubu Booksa, ugošćuje višestruko nagrađivane spisateljice, Julijanu Adamović i Mariju Andrijašević, autorice romana „Divlje guske” i „Zemlja bez sutona”. Ispisujući poetski snažne tekstove analitičkog zamaha, Adamović i Andrijašević dekonstruiraju mračnu ravnicu Bačke i grubi kamenjar Dalmatinske Zagore da bi pred čitateljice donijele romane o zavičaju i prirodi, o zajednicama u kojima se rađamo, s kojima živimo i u kojima umiremo, svjetovima u kojima ljubav dolazi (samo) iz neobičnih izvora.

Marija Andrijašević

Zemlja bez sutona

  • Fraktura 09/2021.
  • 256 str., tvrdi uvez s ovitkom
  • ISBN 9789533583990

Biologinja Glorija Suton dolazi u posjet ocu u Split između dvaju terena. Taj će posjet neminovno biti i povratak u očev rodni kraj Vrj, negdje u Dalmatinskoj zagori, gdje će se preplavljena sjećanjima konačno suočiti i pomiriti s duhovima prošlosti. 'Zemlja bez sutona', prvi roman Marije Andrijašević, kao da je od mirisne smole mediteranskog drveta kojom se liječi rana na obiteljskom deblu...

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –