Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Julijana Adamović ×

Najava • 17.12.2021.

Promocija zbirke priča 'Žene, bajke, kraljice'

Promocija zbirke priča 'Žene, bajke, kraljice' u kojoj je čak devet spisateljica (Nada Gašić, Julijana Adamović, Nataša Govedić, Vera Vujović, Lada Žigo, Jadranka Bargh, Jadranka Pintarić, Ana Đokić, Aida Bagić) dalo novi glas ženskim likovima iz bajki, održat će se u petak 17. prosinca u Centru za ženske studije u Zagrebu.
Vijest • 23.11.2021.

Žene, bajke kraljice – devet hrvatskih književnica oživjelo ženske likove iz bajki

'Žene, bajke kraljice' prva je u nizu zbirki priča namijenjenih odrasloj publici u kojoj je, na poziv autorice projekta dramaturginje Jadranke Bargh i nakladnika Kreativna mreža, devet hrvatskih književnica odlučilo oživjeti ženske likove iz bajki. Za iduću godinu najavljena je zbirka priča u kojoj će hrvatski književnici napisati priče iz perspektive muških likova iz bajki.
PODCAST • 23.05.2020.

PODCAST: Julijana Adamović čita ulomak iz romana 'Divlje guske'

Julijana Adamović čita ulomak iz svog hvaljenog romana 'Divlje guske' (Hena com, 2018.). Julijana je ovaj ulomak odabrala zato što je kraći, zato što do sad nije bio čitan ili objavljivan i zato što se nada da će biti zanimljiv slušateljima. Pa uživajte!
Vijest • 03.12.2019.

Julijana Adamović dobitnica Književne nagrade Stipana Bilića-Prcića za roman 'Divlje guske'

Ovogodišnja dobitnica Književne nagrade Stipana Bilića-Prcića koju dodjeljuje Zaklada HAZU je književnica Julijana Adamović za roman 'Divlje guske'. Nagradu su joj uručili predsjednik Upravnog odbora Zaklade HAZU akademik Zvonko Kusić i ravnateljica Zaklade Marina Štancl.
Kritika • 28.12.2018.

Julijana Adamović : Divlje guske

Iako se u romanu odvije nekoliko presudnih događaja (rođenje njihove sestre, recimo), naglasak nije na fabuli, već na vinjetama koje se nižu kao figure na ukrasnim papirnim trakama. Isprepliću se scene ispričane naturalističkom i nadrealnom poetikom.
Kritika • 05.03.2010.

Julijana Adamović : Konzerviranje

Glavna je odlika priča ove autorice svojevrsna spontanost, nezamaranje poetičkim modelima i modama, nego jednostavna želja da se pribilježe priče o uglavnom nesretnim i nezadovoljnim likovima, zbog čega su njezine priče prije svega iskrene, emotivne, čak i terapeutske. Odabirom prostora na kojem se odvija "Konzerviranje", priče Julijane Adamović mogle bi se nazvati slavonskim, mada čak ni to nije...
Najava • 04.07.2008.

Blogerska večer s pet blogerica

U sklopu Summer Art Festivala 'Park-In-Zagreb', na terasi kluba Purgeraj na Ribnjaku, 04. srpnja 2008. u 20 sati, održat će se ljetni književni program u hladu - blogerska večer s pet blogerica. Nastupaju: Svjetlana Lugar, Sandra Obrradovic, Linda Milisa, Mihaela Gasparov i Julijana Adamović.
Najava • 02.06.2008.

Promocija knjige 'Kako su nas ukrali Ciganima' Julijane Adamović

U utorak, 3. lipnja 2008. s početkom u 18 sati, u Klubu knjižare Nova u Osijeku, Trg A. Starčevića, biti će predstavljena zbirka priča "Kako su nas ukrali Ciganima" Julijane Adamović. Na promociji će uz autoricu govoriti Martin Grgurovac i Helena Voda te Duško Kostić iz 'Udruge romskog prijateljstva Luna' iz Belog Manastira.