Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Julijana Adamović ×

PODCAST • 23.05.2020.

PODCAST: Julijana Adamović čita ulomak iz romana 'Divlje guske'

Julijana Adamović čita ulomak iz svog hvaljenog romana 'Divlje guske' (Hena com, 2018.). Julijana je ovaj ulomak odabrala zato što je kraći, zato što do sad nije bio čitan ili objavljivan i zato što se nada da će biti zanimljiv slušateljima. Pa uživajte!
Vijest • 03.12.2019.

Julijana Adamović dobitnica Književne nagrade Stipana Bilića-Prcića za roman 'Divlje guske'

Ovogodišnja dobitnica Književne nagrade Stipana Bilića-Prcića koju dodjeljuje Zaklada HAZU je književnica Julijana Adamović za roman 'Divlje guske'. Nagradu su joj uručili predsjednik Upravnog odbora Zaklade HAZU akademik Zvonko Kusić i ravnateljica Zaklade Marina Štancl.
Kritika • 28.12.2018.

Julijana Adamović : Divlje guske

Iako se u romanu odvije nekoliko presudnih događaja (rođenje njihove sestre, recimo), naglasak nije na fabuli, već na vinjetama koje se nižu kao figure na ukrasnim papirnim trakama. Isprepliću se scene ispričane naturalističkom i nadrealnom poetikom.
Najava • 04.10.2018.

Predstavljanje knjige 'Divlje guske' Julijane Adamović

Predstavljanje knjige Julijane Adamović 'Divlje guske' održat će se u četvrtak, 4. listopada u caffe baru/clubu Botaničar u Zagrebu. Knjigu će predstaviti Jadranka Pintarić, Marina Vujčić, Julijana Adamović i Vesna Tominac Matačić. Na gitari će zasvirati Romana Orešnik.
Videoteka • 29.08.2018.

Pisci na mreži: Julijana Adamović

Projekt 'Pisci na mreži' u virtualnim susretima s hrvatskim autorima, autoricama, nastoji saznati: tko su oni, kako, zašto i za koga pišu, kako i gdje žive, što čitaju, što im je važno u procesu pisanja, što misle o novim tehnologijama i mogućnostima komuniciranja s drugima, koji su njihovi uzori i životni izbori? Gošća: Julijana Adamović.
Najava • 02.06.2008.

Promocija knjige 'Kako su nas ukrali Ciganima' Julijane Adamović

U utorak, 3. lipnja 2008. s početkom u 18 sati, u Klubu knjižare Nova u Osijeku, Trg A. Starčevića, biti će predstavljena zbirka priča "Kako su nas ukrali Ciganima" Julijane Adamović. Na promociji će uz autoricu govoriti Martin Grgurovac i Helena Voda te Duško Kostić iz 'Udruge romskog prijateljstva Luna' iz Belog Manastira.
Najava • 10.05.2008.

Predstavljanje knjige 'Kako su nas ukrali Ciganima' Julijane Adamović

Predstavljanje knjige "Kako su nas ukrali Ciganima" Julijane Adamović, održat će se u subotu, 10. svibnja 2008. s početkom u 12 sati, u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu (Preradovićeva 5). O knjizi će uz autoricu govoriti Julijana Matanović i Sandra Obradović.