Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 16.12.2021.

Promocija zbirke priča 'Žene, bajke, kraljice'
Održava se
17.12.2021. u 18h

Promocija zbirke priča "Žene, bajke, kraljice" (Kreativna mreža, 2021.) održat će se u petak 17. prosinca u 18 sati u Centru za ženske studije u Zagrebu (Dolac 8).

"Žene, bajke kraljice" prva je u nizu zbirki priča namijenjenih odrasloj publici u kojoj je, na poziv autorice projekta dramaturginje Jadranke Bargh i nakladnika Kreativna mreža, devet hrvatskih književnica odlučilo oživjeti ženske likove iz bajki. 

One su: Nada Gašić, Julijana Adamović, Nataša Govedić, Vera Vujović, Lada Žigo, Jadranka Bargh, Jadranka Pintarić, Ana Đokić i Aida Bagić.

Dođite i poslušajte što vam imaju za reći majka Snjeguljice, maćeha Pepeljuge, baka Male sirene i drugi ženski likovi iz bajki.

Glazbeni dio programa: etno zbor ČIPKICE!

U ovim trenucima, priznajem, teško se odvajam od ovoga pisma, posljednjeg teksta koji ću napisati  Stoga se prisjećam i gospodina Charlesa koji je, okoristivši se onime što sam ja, a ne on, napisala, počinio možda teži grijeh od grijeha Modrobradog. Za razliku od ovog nepismenog, nakaznog čovjeka, Charles je bio obrazovan i za njegov postupak nema opravdanja. Ukrao je moje priče i na taj me način pokušao ubiti. I on je, na neki način, bio impotentan, jer impotencija nije samo muška mlohavost, već svako pomanjkanje talenta, muškog, a bogami i ženskog, koje se nadoknađuje krađom tuđih ideja. Da, krađom,  pa makar to bile priče kakve sluškinje. Stoga sada, u ovim posljednjim momentima, spominjem te žene-pričalice, žene-govoruše, i zahvaljujem im što su svojim pripovijedanjem prenosile bajke koje sam ja samo doradila.

Nada Gašić, ulomak iz priče Moje ime je Esperance (autorska interpretacija bajke Modrobradi)

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –