Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Nataša Govedić ×

Najava • 21.02.2023.

Predstavljanje zbirke poezije Vere Vujović 'Teška voda'

Predstavljanje zbirke poezije Vere Vujović 'Teška voda' održat će se u utorak 21. veljače u Knjižnici Marije Jurić Zagorke u Zagrebu. O knjizi će govoriti književnica i književna kritičarka Nataša Govedić i pjesnikinja Marina Katinić Pleić, a poeziju interpretirati glumica Antonija Stanišić.
Vijest • 09.09.2022.

Pogledajte program posljednjeg dana Festivala svjetske književnosti 2022.

U proteklih pet dana nije nedostajalo zanimljivih književnih događanja na 10. jubilarnom Festivalu svjetske književnosti u Zagrebu. Na brojnim predstavljanjima, tribinama i okruglim stolovima prodefilirali su deseci domaćih i inozemnih autora/ica, a takav će biti i današnji, posljednji dan FSK-a, u petak 9. rujna 2022.
Najava • 17.06.2022.

Pjesnikinja petkom: Nataša Govedić i Ana Brnardić

Na tribini Pjesnikinja petkom gostuju pjesnikinjame Nataša Govedić i Ana Brnardić. S pjesnikinjama će Monika Herceg razgovarati o zadnjim zbirkama poezije, o pisanju poezije, slobodama ili zatočenosti unutar koncepata, borbom za slobodu unutar pjesama, različitim pristupima i stilovima prilaženja poeziji.
Najava • 22.03.2022.

Poezija je za sve: Nataša Govedić – 'Zlice i vilice'

Predstavljanje prve knjige poezije cijenjene autorice, književne i kazališne kritičarke, znanstvenice i sveučilišne profesorice Nataše Govedić 'Zlice i vilice', održat će se u utorak 22. ožujka u Knjižari Fraktura u Zagrebu. O knjizi uz autoricu govore pjesnikinja Evelina Rudan i glumica Sanja Milardović, a razgovor moderira urednica knjige, Monika Herceg.
Najava • 17.12.2021.

Promocija zbirke priča 'Žene, bajke, kraljice'

Promocija zbirke priča 'Žene, bajke, kraljice' u kojoj je čak devet spisateljica (Nada Gašić, Julijana Adamović, Nataša Govedić, Vera Vujović, Lada Žigo, Jadranka Bargh, Jadranka Pintarić, Ana Đokić, Aida Bagić) dalo novi glas ženskim likovima iz bajki, održat će se u petak 17. prosinca u Centru za ženske studije u Zagrebu.
Najava • 21.05.2015.

Promocija romana za djecu 'Zmajir (i boja koje nema)' Nataše Govedić

Promocija romana za djecu 'Zmajir (i boja koje nema)' Nataše Govedić uz koju će biti održana i prigodna tribina 'Glazbena slika romana za djecu: Zmajir', održat će se u četvrtak 21. svibnja u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu.
Najava • 13.02.2015.

Kap priče na dlanu : Fantastika i humor za djecu i njihov politički potencijal

Okrugli stol u sklopu programa 'Kap priče na dlanu: Ususret Bologni iz Zagreba' na temu 'Fantastika i humor za djecu i njihov politički potencijal' održat će se u petak 13. veljače u Talijanskom Institutu za kulturu u Zagrebu. Uz voditeljicu, Natašu Govedić, sudjeluju Milena Benini, Sanja Pilić i Tomislav Tomić.
Najava • 02.02.2015.

Zarez tribina 'Kritika jedva opstojećeg'

U povodu 400. broja dvotjednika za društvo i kulturu Zarez, u utorak 3. veljače u Centru za kulturu Trešnjevka održat će se tribina pod nazivom 'Kritika jedva opstojećeg' na kojoj će se raspravljati o trendu smanjivanja prostora u medijima namijenjenima kritici, odnosno kulturnim sadržajima općenito.