Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Nataša Govedić ×

Kritika • 18.05.2020.

Nataša Govedić: Kako zavoljeti morskog psa?

No, prije svega, knjiga je ovo o granicama. Njihovoj poroznosti s jedne, i nepropusnosti s druge strane. Granica oko kojih se pregovara i cjenka želimo li opstati u bilo kakvim odnosima, koje moraju biti fleksibilne koliko i jasno definirane, i zbog kojih ponekad balansiramo na oštricama noževa poput cirkusanata u šatoru postavljenom na kakvoj periferiji.
Najava • 19.12.2019.

Razgovor s Natašom Govedić o romanu 'Kako zavoljeti morskog psa?'

O romanu 'Kako zavoljeti morskog psa?', mogućim politikama (ne)prijateljstva, licima drugih u kojima se sami ogledamo, dijalogu, bliskosti i sestrinstvu, kao i različitim oblicima njezina dugogodišnjeg pisanja i djelovanja s Natašom Govedić razgovarat će kritičarka i publicistica Katarina Luketić.
Najava • 13.06.2019.

Predstavljanje knjige Nataše Govedić 'Veličanstveno ništa - Dramaturgije depresije'

Predstavljanju knjige Nataše Govedić 'Veličanstveno ništa: dramaturgije depresije' održat će se u četvrtak 13. lipnja na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Knjiga uspoređuje umjetnička svjedočanstva o depresiji, s glasovima filozofskoga, terapijskoga i teatrološkoga promišljanja pojmova gubitka, žalovanja, frustracije, povrede, izdaje, traume i katastrofe.
Najava • 21.05.2015.

Promocija romana za djecu 'Zmajir (i boja koje nema)' Nataše Govedić

Promocija romana za djecu 'Zmajir (i boja koje nema)' Nataše Govedić uz koju će biti održana i prigodna tribina 'Glazbena slika romana za djecu: Zmajir', održat će se u četvrtak 21. svibnja u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu.
Najava • 13.02.2015.

Kap priče na dlanu : Fantastika i humor za djecu i njihov politički potencijal

Okrugli stol u sklopu programa 'Kap priče na dlanu: Ususret Bologni iz Zagreba' na temu 'Fantastika i humor za djecu i njihov politički potencijal' održat će se u petak 13. veljače u Talijanskom Institutu za kulturu u Zagrebu. Uz voditeljicu, Natašu Govedić, sudjeluju Milena Benini, Sanja Pilić i Tomislav Tomić.
Najava • 22.02.2007.

Predstavljanje novog broja Tvrđe

U četvrtak, 22.veljače 2007. u 19 sati, u Kući Arko, Basaričekova 24, Zagreb, održati će se predstavljanje časopisa za teoriju, kulturu i vizualne umjetnosti «Tvrđa 1-2/2006.». Ovaj dvobroj koji je u cjelosti posvećen tematici tijela i identiteta, predstaviti će Ljiljana Filipović, Nataša Govedić, Žarko Paić (gl. urednik) i Zoran Roško.