Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Nataša Govedić ×

Najava • 16.11.2023.

Poezija u drugom filmu: Suzana Kos

Na pjesničkoj tribini Poezija u drugom filmu gostuje pjesnikinja Suzana Kos. Bit će predstavljena njezina prva pjesnička knjiga 'Dante'. O posebnosti njezinog pjesničkog jezika, te o dugom i slojevitom procesu nastanka knjige, uz autoricu će govoriti pjesnikinja, teatrologinja i književna kritičarka Nataša Govedić.
Najava • 28.09.2023.

Promocija romana 'Eskim na feniksu ti je ukrao mobitel' Nataše Govedić

Predstavljanje romana 'Eskim na feniksu ti je ukrao mobitel' Nataše Govedić održat će se u četvrtak, 28. rujna u Kulturnom centru Multimedia u Zagrebu. Na promociji će, uz autoricu, o romanu govoriti likovni i književni kritičari Tihana Bertek, Marko Golub i Bojan Krištofić. Predstavljanju romana prethodit će razgovor s Natašom Govedić - Stvaranje iznutra.
Razgovor • 12.08.2023.

Nataša Govedić : Nema šanse da ikada postaneš umjetnik ako u sebi nemaš ogroman kritički kapacitet

Ako se naučimo stalno i radikalno mijenjati, obzirom da se sve oko nas stalno i radikalno mijenja, moći ćemo se nositi s katastrofama i čudima. U kazalištu najneposrednije radimo s tim osjećajem promjene, neprekidne, opresivne, nezaustavljive. Surfamo na elektronima koje spominješ. Padamo s nogu od fleksibilnosti. A književnost je apolonijska, transična, u njoj sanjamo i proričemo, izmišljamo anti-vrijeme.
Najava • 29.06.2023.

Predstavljanje romana 'Eskim na feniksu ti je ukrao mobitel' Nataše Govedić

Sedam glumica, sedam Kreda govori iz romana i o romanu 'Eskim na feniksu ti je ukrao mobitel' Nataše Govedić. Jelena Miholjević, Nikolina Prkačin, Anja Jogunica, Dora Hasanec, Lucija Nera Đurić, Marta Lončar, Sanja Milardović...29. lipnja u prostoru Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu pozvani ste na susret s tekstom, glumicama i autoricom.
Najava • 21.02.2023.

Predstavljanje zbirke poezije Vere Vujović 'Teška voda'

Predstavljanje zbirke poezije Vere Vujović 'Teška voda' održat će se u utorak 21. veljače u Knjižnici Marije Jurić Zagorke u Zagrebu. O knjizi će govoriti književnica i književna kritičarka Nataša Govedić i pjesnikinja Marina Katinić Pleić, a poeziju interpretirati glumica Antonija Stanišić.
Vijest • 23.11.2021.

Žene, bajke kraljice – devet hrvatskih književnica oživjelo ženske likove iz bajki

'Žene, bajke kraljice' prva je u nizu zbirki priča namijenjenih odrasloj publici u kojoj je, na poziv autorice projekta dramaturginje Jadranke Bargh i nakladnika Kreativna mreža, devet hrvatskih književnica odlučilo oživjeti ženske likove iz bajki. Za iduću godinu najavljena je zbirka priča u kojoj će hrvatski književnici napisati priče iz perspektive muških likova iz bajki.
Najava • 19.12.2019.

Razgovor s Natašom Govedić o romanu 'Kako zavoljeti morskog psa?'

O romanu 'Kako zavoljeti morskog psa?', mogućim politikama (ne)prijateljstva, licima drugih u kojima se sami ogledamo, dijalogu, bliskosti i sestrinstvu, kao i različitim oblicima njezina dugogodišnjeg pisanja i djelovanja s Natašom Govedić razgovarat će kritičarka i publicistica Katarina Luketić.