Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Marija Andrijašević ×

Vijest • 04.12.2018.

Skribonauti pokreću newsletter kampanju 'Nastavi priču'

Udruga Skribonauti pokreće newsletter kampanju naziva 'Nastavi priču'. Svi koji se pretplate u naredna tri tjedna primat će do sada neobjavljene priče hrvatskih spisateljica, inspirirane fragmentima koje su napisale zatvorenice Ženske kaznionice u Požegi.
Najava • 22.04.2009.

Antonija Novaković i Marija Andrijašević u Bacchusu

Svake srijede s početkom u 20 sati u Jazz baru Bacchus na Tomislavovom trgu 16 u Zagrebu, održavaju se večeri poezije pod nazivom 'Sjećanje na Tingl-Tangl'. I ove srijede, 22. travnja 2009. s početkom u 20 sati održat će se 'Večer poezije' na kojoj će svoje stihove kazivati pjesnikinje Antonija Novaković i Marija Andrijašević.
Najava • 24.11.2008.

Književni razgovor : Krešimir Pintarić

U ponedjeljak, 24. studenoga 2008. u 19 sati, u Hrvatskom društvu pisaca u Zagrebu, održat će se razgovor sa Krešimirom Pintarićem. Bit će riječi o njegovoj poeziji i prozi, ali i o projektu besplatnih elektroničkih knjiga. Uz autora, o njegovoj će poeziji govoriti i pjesnikinja Marija Andrijašević. Voditeljica je Darija Žilić.
Kritika • 16.07.2008.

Marija Andrijašević : Davide, svašta su mi radili

Što vrijedi da u svakoj pjesmi koja govori o užasima disfunkcionalne obitelji, o stravi disfunkcionalne obitelji maloga naroda, o opasnostima nomadizma i kulturalnoj šutnji i pristajanju na ukorijenjenost, o jezi tranzicije koja nesmiljeno proždire one koji su je, tada kada je Mariji bilo šest, s nestrpljenjem prizivali, o našem kolektivnom dobrovoljnom pristajanju na ropstvo, o vremenu bez središta... o...
Najava • 11.04.2008.

Književni petak : Na vrh jezika

Ovotjedni 'Književni petak' u znaku je poezije pa će tako biti predstavljena nova Algoritmova biblioteka "Na vrh jezika", 'specijalizirana' za objavljivanje pjesničkih zbirki. Osim Krune Lokotara, urednika biblioteke, na tribini će još govoriti i mladi pjesnici: Marija Andrijašević, Branislav Oblučar i Marko Pogačar.
Najava • 28.02.2008.

Zagrijavanje veljača!

Najava • 30.11.2007.

Zagrijavanje do 27