Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 17.10.2022.

Književnost čita znanost, znanost čita književnost: pričati i pisati o biologiji
Održava se
21.10.2022. u 20h

Na novoj tribini Književnost čita znanost, znanost čita književnost, koja će se u petak 21. listopada u 20 sati održati u zagrebačkoj Booksi, bit će govora o knjizi Marije Andrijašević “Zemlja bez sutona” (Fraktura, 2022.).

Kroz razgovor s dvoje biologa, profesora Antuna Alegra i znanstvenice Maje Maslać, koja se ponajviše bavi terenskim radom, tribina će se baviti različitim aspektima ovog romana koji se tiču biologije, kako je i sama protagonistica romana biologinja. Otvorit će pitanja pisanja o terminima iz biologije, uvjerljivosti samog života znanstvenice, ali i teme poput osobnog doživljaja ovakve vrste književnosti itd. 

Tribinu moderira: Monika Herceg 

Marija Andrijašević

Zemlja bez sutona

  • Fraktura 09/2021.
  • 256 str., tvrdi uvez s ovitkom
  • ISBN 9789533583990

Biologinja Glorija Suton dolazi u posjet ocu u Split između dvaju terena. Taj će posjet neminovno biti i povratak u očev rodni kraj Vrj, negdje u Dalmatinskoj zagori, gdje će se preplavljena sjećanjima konačno suočiti i pomiriti s duhovima prošlosti. 'Zemlja bez sutona', prvi roman Marije Andrijašević, kao da je od mirisne smole mediteranskog drveta kojom se liječi rana na obiteljskom deblu...

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –