Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Primo Levi ×

Najava • 07.05.2018.

Tribina 'Tragom prijevoda' o djelu 'Traganje za korijenima: osobna antologija' Prima Levija

Tribina Društva hrvatskih književnih prevodilaca "Tragom prijevoda" održat će se u ponedjeljak 7. svibnja, a predstavit će djelo 'Traganje za korijenima: osobna antologija' talijanskog pjesnika, prevoditelja, pripovjedača, romanopisca i esejista Prima Levija koju je uredio jedan od njegovih prevoditelja na hrvatski jezik, Tvrtko Klarić.
Najava • 11.04.2017.

Predstavljanje knjiga Prima Levija na 11. 'Festivalu tolerancije'

Na 11. 'Festivalu tolerancije' i na tridesetogodišnjicu samoubojstva Prima Levija i 25 godina od prvoga hrvatskoga izdanja jednog od najvažnijih romana o Holokaustu 'Zar je to čovjek' Fraktura predstavlja njegovo novo izdanje te prvi put u Hrvatskoj Levijevu knjigu eseja 'Utopljenici i spašeni'.
Vijest • 31.10.2006.

Najbolja znanstvena knjiga svih vremena

Memoari Primo Levija o životu Židova u Italiji za vladavine Mussolinija ispričani kroz neobičnu metaforu o kemiji, proglašeni su najboljom knjigom o znanosti svih vremena. Knjiga «Periodički sistem» («Il sistema periodico»), objavljena 1975. godine, pobijedila je jaku konkurenciju autora poput Richarda Dawkinsa, DNA legende Jamesa Watsona, Toma Stopparda, Bertolta Brechta i Charlesa Darwina kako bi...