Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Ružica Aščić ×

Najava • 24.05.2018.

Ružica Aščić i Andrija Škare gostuju u Knjižnici Vjekoslava Majera u zagrebačkom Zapruđu

U četvrtak, 24. svibnja u 18:30 sati, u Knjižnici Vjekoslava Majera gostuju mladi književnici Ružica Aščić i Andrija Škare. Tom će prilikom Ružica Aščić predstaviti svoju nagrađenu knjigu 'Dobri dani nasilja', dok će Andrija Škare govoriti o svojoj najnovijoj knjizi 'Društvene igre'.
Najava • 10.12.2016.

Program javnog čitanja Tko Čita? predstavlja Ružicu Aščić i Laru Mitraković

Tko Čita? je program javnog čitanja autorica i autora rođenih od 1980-e godine naovamo, a ove subote predstavlja dvije autorice, jednu afirmiranu i nagrađivanu, i drugu koja će to (vjeruju mnogi) tek postati. Riječ je o Ružici Aščić i Lari Mitraković.
Razgovor • 29.11.2016.

Ružica Aščić : Književnost je za mene područje osobne potrage

Svijet ima mnogo naličja i teško ih je sve uhvatiti među korice knjige. Moja knjiga je ujedno i težnja da se dekonstruira sve ono što čini čovjeka, njegovu narav i njegov istinski strah pred težinom i kompleksnošću svijeta, a u nekakvom socijalnom smislu – njegovo prokletstvo da se uistinu približi drugim ljudima.
Najava • 25.11.2016.

Zagrijavanje: Frankfurtska škola - Aščić, Grcić, Jozić, Vujčić

Tribina Zagrijavanje koja će se u petak 25. studenog održati u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu, predstavit će četvero (od sedam) mladih autora koji su ove godine predstavljali hrvatsku na Sajmu knjiga u Frankfurtu. Oni su: Ružica Aščić, Katja Grcić, Ivan Jozić i Borna Vujčić.
Najava • 20.09.2016.

Predstavljanje knjige Ružice Aščić 'Dobri dani nasilja'

Predstavljanje knjige Ružice Aščić 'Dobri dani nasilja' održat će se u utorak 20. rujna u zagrebačkom Vinylu. O knjizi u izdnju Hena coma, govorit će Luka Ostojić (kritičar), Kruno Lokotar (urednik) i autorica.