Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Spikigin ×

Najava • 27.10.2022.

Spikigin – gostuje Nenad Škaljac

Novi ciklus storytellinga u Zagrebu otvara Nenad Škaljac, znan i kao Neno Capuccino. On će u četvrtak, 27. listopada u Norris cafeu kazivati priče u dva bloka: Priče uz orkestraciju & Kratke, domaće. U prvom su urbane priče vezane uz r'n'roll: koncerti, svadbe i sve uglavnom veže neka propast. Druge su to manje.
Najava • 25.10.2019.

Spikigin: Ivana Bodrožić

Na Spikignu (u njegovoj već petoj godini!), u petak 25. listopada u zagrebačkom Caffeu Norris, nastupa Ivana Bodrožić. Ivana će kazivati priče oko dvije teme: 'Tko to može platiti ili kako pobijediti sustav' & 'Sve što niste znali, a nikad se niste usudili pitati u vezi književnih događanja'.
Najava • 20.02.2019.

Spikigin: lažne vijesti i duševne boli u Knjižnici V. Majera, Zapruđe

Spikigin, jedina storytelling (kazivačka) scena u Zagrebu predstavit će se u srijedu 20. veljače u Knjižnici V. Majera, Zapruđe. Uvod u disciplinu kazivanja izvest će Kruno Lokotar, a gosti koji će pripovijedati na medijske teme s posebnim osvrtom na lažne vijesti i duševne boli - poznati su novinari i satiričari Borna Sor i Boris Rašeta.
Najava • 21.09.2017.

Književni festival u Zadru: KaLibar bestiVal 2017.

Peto izdanje zadarskog književnog festivala KaLibar bestiVal održat će se od 21. do 23. rujna na dvije gradske lokacije. Na Festivalu će se predstaviti Boris Rašeta, Sanja Baković, Željka Horvat Čeč, Nada Topić, Martina Vidaić, Ivica Jakšić Čokrić Puko, Ivica Prtenjača i dr. Svoj nastup najavila je i Udruga DADAnti iz Splita a na pomolu je i zadarsko izdanje Spikigina.
Najava • 03.06.2016.

Jubilarni 10. Spikigin - osam pripovjedača u dva dana!

Jubilarni 10. Spikigin održat će se 3. i 4. lipnja u zagrebačkom Norris cafeu gdje će vam, u dva dana, hokejaški se mijenjajući, priče kazivati osam pripovjedača: Goran Batina, Zrinka Pavlić, Nenad Stipanić, Vladimir Šagadin, Marko Dejanović, Mario Kovač, Borna Sor i Ladislav Tomičić.
Najava • 05.03.2016.

Spikigin : Emir Imamović Pirke, klapa 2

Na Spikiginu, ciklusu pripovijedanja priča (storytellinga) će vam po drugi put kazivati priče Emir Imamović Pirke, pisac, novinar, urednik, humorist 24/7 i scenarist, i to u dva bloka: 'Rat i narodno zdravlje' & 'Život piše novine'. Uvoditelj u Spikigin je Kruno Lokotar.
Najava • 21.12.2015.

Siniša Labrović dvije večeri nastupa na 'Spikiginu'

Gost predbožićnog Spikigina (dvije večeri), ciklusa pripovijedanja priča (storytellinga), je poznati performer Siniša Labrović koji će izvesti storiteling u dva dijela 'Selo na životu' i 'Performance na selu'.