Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Stanislava Nikolić Aras ×

PODCAST • 23.11.2021.

PODCAST: Staša Aras – 12 pred zidom

Staša Aras pročitat će vam priču 'Tišina' iz zbirke '12 pred zidom'. Radnja priče, ukoliko možemo govoriti o radnji, smještena je u jednu staru kuću. Taj je prostor stare kuće poprište radnje romana 'Horror vacui'. Atmosfera prostora uvelike određuje stanje lika, kako u romanu tako i u ovoj priči koja je nastala paralelno s romanom.
Najava • 22.01.2016.

Književna večer Medina čitanka predstavlja Stanislavu Nikolić Aras

Književna večer Medina čitanka predstavlja autoricu Stanislavu Nikolić Aras i njezinu zbirku poezije 'Takve se stvari događaju ljudima', u petak 22. siječnja u Medinoj Škrinji u Varaždinu. Posjetitelje puba čeka i novi Medin književni letak s poezijom gošće.
Najava • 28.11.2015.

Predstavljanje knjiga Stanislave Nikolić Aras i Lawrencea Ferlinghettija

Hrvatsko društvo pisaca poziva vas u zagrebački Cafe bar Galerija gdje će biti predstavljena knjiga Stanislave Nikolić Aras "Takve stvari se događaju ljudima'. odmah potom predstavit će se bibliofilsko, potpisano izdanje izabranih pjesama Lawrencea Ferlinghettija 'Krajolici živih i mrtvih'.
Razgovor • 02.12.2014.

Stanislava Nikolić Aras : Trebalo bi pisati više, a trčati manje

Pisci se svađaju, pišu neke jalove kolumne, romani su im loši. Kompromitiraju se, piju i luduju. Sjećam se da su se nekada kritike i eseji objavljivali u dnevnom tisku, ljudi su to puno više čitali, znalo se što vrijedi, danas se dijele nagrade preko glasanja na internetu kao da je to Eurovizija. Scena nam je smijurija. Profesori na fakultetima nemaju pojma o ulici, bave se uskim svojim područjem i žive...