Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 21.01.2016.

Književna večer Medina čitanka predstavlja Stanislavu Nikolić Aras
Održava se
22.01.2016. u 19:45h

Stanislava Nikolić Aras

Književna večer "Medina čitanka" predstavlja autoricu Stanislavu Nikolić Aras i njezinu zbirku poezije "Takve se stvari događaju ljudima" (Algoritam, 2014.).

"Medina čitanka" održat će se 22. siječnja u 19 sati u "Medinoj Škrinji" u Varaždinu. Posjetitelje puba čeka i novi "Medin književni letak" s poezijom gošće.

Moderiraju Iva Tkalec i Nataša Ilić.


Organizatori: Polja Kulture i Medina Škrinja

O autorici:

Takve se stvari događaju ljudima Aras Staša

Stanislava Nikolić Aras rođena je 1972. u Trogiru. Diplomirala studij kroatistike u Zadru u kojem živi i radi do 2014. godine, kao nastavnica hrvatskog jezika i književnosti. Također surađuje pišući za novine, kazalište, Agenciju za odgoj i obrazovanje, festival novog kazališta, umjetnički je voditelj umjetničke organizacije Teatro Verrdi, član udruge zadarskih pisaca „Zapis“, moderira književne večeri, jedan je od organizatora festivala Kalibar, aktivno sudjeluje u kreiranju kulturnog života grada Zadra.

Objavljivala je u časopisima: Quorum, Forum, Zadarska smotra, Poezija, Tema, Literat; Internet portalima: Arteist, Knjigomat, Almoust famous, Proletter. Za kratku priču dobila je nagrade: Mate Raos, nagrada Matice hrvatske u Vrgorcu 2012; nagrada Vranac, knjižare Karver iz Podgorice 2013. i 2014.

Zbirka priča "Meke granice" je pred objavljivanjem u nakladničkoj kući Algoritam uz potporu ministarstva kulture. Zbirku poezije "Takve se stvari događaju ljudima", objavljuje u nakladničkoj kući Algoritam 2014. Zbirka poezije "Nedolično i vrijedno spomena", čeka objavljivanje u nakladničkoj kući Durieux. Trenutno živi u Dubrovniku.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –