Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Tomislav Šakić ×

Kritika • 02.01.2017.

Tomislav Šakić: Modernizam u hrvatskom filmu

'Modernizam u hrvatskom igranom filmu' originalan je rad: tematski i metodološki jedinstven u hrvatskoj filmskoj historiografiji. Tomislav Šakić polazi od općeg razumijevanja odnosa klasičnog i modernističkog stila (u igranom filmu) i definira korpus hrvatskog modernističkog filma.
Najava • 31.10.2016.

Da li je hrvatski film ikada bio moderan? - saznajte na tribini Paralelni svjetovi

Na tribini Paralelni svjetovi pod nazivom 'Je li hrvatski film ikada bio moderan?', filmolozi Tomislav Šakić i Hrvoje Turković razgovarat će o nedavno objavljenoj Šakićevoj knjizi 'Modernizam u hrvatskom igranom filmu', kao i o tome je li modernizam stil ili razdoblje, odnosno koliko je modernizma (bilo) u hrvatskim filmovima.
Najava • 26.09.2016.

Predstavljanje knjige Tomislava Šakića 'Modernizam u hrvatskom igranom filmu"

Predstavljanje knjige Tomislava Šakića 'Modernizam u hrvatskom igranom filmu' održat će se u ponedjeljak 26. rujna u Kinu Europa u Zagrebu. Uz autora, knjigu će predstaviti Hrvoje Turković i Nikica Gilić. U nastavku promocije bit će prikazan film Vatroslava Mimice 'Ponedjeljak ili utorak'.
Najava • 10.11.2007.

Premijerno predstavljanje novog književnog časopisa "UBIQ"

U subotu, 10. 11. 2007., u 10 sati na glavnoj pozornici u paviljonu 6 na Interliberu biti će predstavljen novi književni časopis za znanstvenu fantastiku «UBIQ». Časopis «UBIQ» je književni časopis po prvi puta otvara prostor u suvremenoj hrvatskoj književnosti i teoriji za profesionalno, kritičko i akademsko bavljenje znanstvenom fantastikom. Predstavit će glavni urednici Aleksandar Žiljak i Tomislav...