Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 22.09.2016.

Predstavljanje knjige Tomislava Šakića 'Modernizam u hrvatskom igranom filmu"
Održava se
26.09.2016. u 18h

Predstavljanje knjige Tomislava Šakića "Modernizam u hrvatskom igranom filmu" (Disput, 2016) održat će se u ponedjeljak 26. rujna u 18 sati u Kinu Europa (Dvorana Müller, Varšavska 3, Zagreb).

Uz autora Tomislava Šakića knjigu će predstaviti Hrvoje Turković i Nikica Gilić.

U nastavku promocije, s početkom u 19.15 sati, bit će prikazan film Vatroslava Mimice "Ponedjeljak ili utorak" (1966).

Ulaz slobodan!

Važan doprinos razumijevanju ključnih modaliteta stilske povijesti hrvatskog igranog filma, Riječ je o tematski i metodološki inovativnom djelu, oslonjenom na recentnu relevantnu literaturu, kao i na često zanemarene starije izvore ključne za razumijevanje teme. Posebna je vrijednost knjige precizna i sveobuhvatna obrada korpusa filmova hrvatske kinematografije 1960-ih, kao i jugoslavenske i europske kinematografije istog razdoblja. Na djelu je očito dobro poznavanje filmskih i drugih umjetničkih fenomena, što iznesenim tezama jamči široku primjenjivost u proučavanju drugih europskih socijalističkih kinematografija, kao i srodnih kinematografskih pojava. (Tomislav Brlek)

Tomislav Šakić

Modernizam u hrvatskom igranom filmu : Nacrt tipologije

  • Disput 07/2016.
  • 328 str., meki uvez s klapnama
  • ISBN 9789532591378
  • Cijena 120.00 kn

Važan doprinos razumijevanju ključnih modaliteta stilske povijesti hrvatskog igranog filma, ova knjiga posebnu pozornost posvećuje tipološko-stilskim diferencijacijama sa stajališta najsuvremenijih svjetskih i domaćih razmatranja povijesnih poetika, pri čemu se u obzir uzimaju i ranija tumačenja hrvatskoga filmskog korpusa.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –