Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

tportal.hr ×

Vijest • 14.06.2022.

Marija Andrijašević dobitnica je 15. književne nagrade tportala za roman 'Zemlja bez sutona'

Marija Andrijašević dobitnica je 15. književne nagrade tportala za najbolji hrvatski roman. Njezin prvi roman 'Zemlja bez sutona', u izdanju Frakture, donio joj je ovo vrijedno priznanje, koje uključuje i novčanu nagradu u vrijednosti od 50 tisuća kuna te audioizdanje na platformi Book&Zvook.
Vijest • 28.04.2022.

Odabrano 11 polufinalista književne nagrade tportala za najbolji hrvatski roman u 2021. godini

Na 15. natječaj za najbolji hrvatski roman pristiglo je 47 naslova, a žiri je odabrao 11 njih koji ostaju u konkurenciji za književnu nagradu tportala vrijednu 50 tisuća kuna. Pobjednik ili pobjednica bit će proglašen/a u lipnju. Pored novčane nagrade autoru, pobjednički roman dobit će audioizdanje na platformi Book&Zvook.
Vijest • 02.06.2021.

Želimir Periš dobitnik je 14. književne nagrade tportala za roman 'Mladenka kostonoga'

Želimir Periš dobitnik je 14. književne nagrade tportala za najbolji hrvatski roman. 'Mladenka kostonoga', u izdanju OceanMora donijela mu je ovo vrijedno priznanje, koje uključuje i novčanu nagradu u vrijednosti od 50 tisuća kuna te statuu tipkovnice za roman koji je tportalov žiri ocjenio 'jedinstvenim književnim djelom koje obiluje humorom i ironijom'.
Vijest • 29.07.2014.

Raspisan natječaj za najbolji hrvatski roman

Sedmu godinu zaredom, tportal.hr raspisao je natječaj za najbolji hrvatski roman te poziva autore i izdavače da prijave romane objavljene u prošloj godini. Stručni žiri odabrat će najbolji hrvatski roman objavljen u prošloj kalendarskoj godini kod nakladnika registriranih u Hrvatskoj.