Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: MV Info • 14.06.2022.

Marija Andrijašević dobitnica je 15. književne nagrade tportala za roman 'Zemlja bez sutona'

Marija Andrijašević

Marija Andrijašević dobitnica je 15. književne nagrade tportala za najbolji hrvatski roman

Žiri književne nagrade tportala, kojim predsjeda prevoditeljica i pjesnikinja Vanda Mikšić, a čine ga još kroatistica Andrea Milanko, redateljica Anica Tomić, pisac Robert Perišić te psiholog i tportalov kolumnist Boris Jokić, između petero finalista/ica odlučio se za roman "Zemlja bez sutona" Marije Andrijašević, u izdanju Frakture.

Podsjetimo, u ovogodišnjem finalu bili su još i Marinko Koščec ("Sami"), Đorđe Matić ("Niotkuda s ljubavlju"), Sandra Antolić ("Svojevrsna") i Nora Verde ("Moja dota").

Ovo vrijedno priznanje uključuje i novčanu nagradu u vrijednosti od 50 tisuća kuna te specijalno dizajnirana skulptura, koju je ove godine za petnaesto, jubilarno izdanje Nagrade od recikliranog stakla kreirao domaći dizajner i umjetnik Silvio Vujičić. Po prvi put od ove godine književna nagrada tportala pruža i dodanu vrijednost u obliku audioizdanja pobjedničkog romana na platformi Book&Zvook.

Zemlja bez sutona Andrijašević Marija

"Zemlja bez sutona", prvi roman Marije Andrijašević, svojedobno nagrađene Goranom za mlade pjesnike, kao da je od mirisne smole mediteranskog drveta kojom se rana na obiteljskom deblu Sutonovih liječi, a za čitatelja lijepi, napisao je o romanu urednik Kruno Lokotar.

Kako navodi organizator, od 2008. godine tportalova književna nagrada za najbolji hrvatski roman dodijeljena je četrnaest puta, a s godinama je postala relevantnom činjenicom domaće kulturne scene. Jedina je domaća književna nagrada koja se dodjeljuje za roman pisan na hrvatskom jeziku i izdan kod nakladnika registriranog u Hrvatskoj te joj je, uz promociju autora i književnog stvaralaštva, cilj promocija izdavaštva.

Marija Andrijašević

Zemlja bez sutona

  • Fraktura 09/2021.
  • 256 str., tvrdi uvez s ovitkom
  • ISBN 9789533583990
  • Cijena 149.00 kn

Biologinja Glorija Suton dolazi u posjet ocu u Split između dvaju terena. Taj će posjet neminovno biti i povratak u očev rodni kraj Vrj, negdje u Dalmatinskoj zagori, gdje će se preplavljena sjećanjima konačno suočiti i pomiriti s duhovima prošlosti. 'Zemlja bez sutona', prvi roman Marije Andrijašević, kao da je od mirisne smole mediteranskog drveta kojom se liječi rana na obiteljskom deblu...

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –