Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

roman@tportal.hr ×

Vijest • 14.06.2022.

Marija Andrijašević dobitnica je 15. književne nagrade tportala za roman 'Zemlja bez sutona'

Marija Andrijašević dobitnica je 15. književne nagrade tportala za najbolji hrvatski roman. Njezin prvi roman 'Zemlja bez sutona', u izdanju Frakture, donio joj je ovo vrijedno priznanje, koje uključuje i novčanu nagradu u vrijednosti od 50 tisuća kuna te audioizdanje na platformi Book&Zvook.
Vijest • 28.04.2022.

Odabrano 11 polufinalista književne nagrade tportala za najbolji hrvatski roman u 2021. godini

Na 15. natječaj za najbolji hrvatski roman pristiglo je 47 naslova, a žiri je odabrao 11 njih koji ostaju u konkurenciji za književnu nagradu tportala vrijednu 50 tisuća kuna. Pobjednik ili pobjednica bit će proglašen/a u lipnju. Pored novčane nagrade autoru, pobjednički roman dobit će audioizdanje na platformi Book&Zvook.
Vijest • 02.06.2021.

Želimir Periš dobitnik je 14. književne nagrade tportala za roman 'Mladenka kostonoga'

Želimir Periš dobitnik je 14. književne nagrade tportala za najbolji hrvatski roman. 'Mladenka kostonoga', u izdanju OceanMora donijela mu je ovo vrijedno priznanje, koje uključuje i novčanu nagradu u vrijednosti od 50 tisuća kuna te statuu tipkovnice za roman koji je tportalov žiri ocjenio 'jedinstvenim književnim djelom koje obiluje humorom i ironijom'.
Vijest • 29.04.2020.

Odabrano pet finalista 13. književne nagrade tportala

Žiri književne nagrade tportala odabrao je pet romana koji ostaju u igri za književnu nagradu tportala za najbolji hrvatski roman. U konkurenciju za nagradu ostaju Nataša Govedić, Damir Karakaš, Mihaela Gašpar, Ena Katarina Haler i Bojan Žižović. Pobjednika doznajemo 20. svibnja 2020.
Vijest • 16.04.2020.

Poznato 11 polufinalista za književnu nagradu tportala za najbolji hrvatski roman

Na 13. natječaj za najbolji hrvatski roman pristiglo je 50 romana, od kojih je žiri odabrao njih 11 koji ostaju u konkurenciji za književnu nagradu tportala. Književnu nagradu tportala u vrijednosti od 50 tisuća kuna dobit će autorica ili autor najboljeg romana izdanog u Hrvatskoj u 2019. godini.
Vijest • 02.11.2016.

Dobra godina za romane : Pet romana u finalu književne nagrade roman@tportal.hr

U finalu natječaja za književnu nagradu roman@tportal.hr ostaju romani 'Doba mjedi' Slobodana Šnajdera, 'Na osami blizu mora' Zorana Ferića, 'Područje bez signala' Roberta Perišića, 'Oblak boje kože' Nebojše Lujanovića i 'Tvoj sin Huckleberry Finn' Bekima Sejranovića.
Vijest • 04.07.2016.

Deveti natječaj roman@tportal.hr za najbolji hrvatski roman

Devetu godinu zaredom tportal.hr raspisao je natječaj za najbolji hrvatski roman, a dobitniku ili dobitnici književne nagrade roman@tportal.hr pripast će 50 tisuća kuna. Natječaj na koji izdavači ili autori mogu prijaviti svoje romane traje od 1. do 15. srpnja, a prijava se vrši putem online formulara dostupnog na tportalu.