Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Vigdis Hjorth ×

Najava • 22.05.2023.

9. Zagreb Book Festival u znaku Promjene!

Deveto izdanje književne i kulturne manifestacije Zagreb Book Festival održat će se 22. – 26. svibnja s krovnom temom 'Promjena'. Festival će ugostiti tridesetak autora iz Hrvatske i inozemstva kroz različite formate događanja – panel diskusije, promocije knjiga, razgovore i dječji program te dva nova programska formata – 'Storytelling' i 'Knjige i vino'.
Razgovor • 09.03.2020.

Vigdis Hjorth : Kad bi pisanje bilo terapija, svi bi pisci bili zdravi

Nitko nema dužnost dati oprost, nitko ne mora oprostiti. To je vrlo osoban, subjektivan i pojedinačan dar. Ako ga žrtva ne može ili ne želi dati neće biti oprosta. Možemo se pretvarati, možemo govoriti o 'snazi riječi oprosti', i sama žrtva može reći da oprašta, može to učiniti sa smiješkom, ali sve su to trivijalne gluposti kad je stvarni život u pitanju.
Najava • 13.02.2020.

Norveška književnica Vigdis Hjorth u Zagrebu predstavlja 'Nasljedstvo'

Predstavljanje romana jedne od najzanimljivijih i najnagrađivanijih norveških književnica Vigdis Hjorth, 'Nasljedstvo', održat će se u četvrtak, 13. veljače u u KIC klubu u Zagrebu. O romanu za koji kažu da je 'najveći i najpoznatiji skandinavski književni događaj u posljednjih dvadesetak godina' s autoricom će razgovarati Ivana Bodrožić, Anja Majnarić i Mišo Grundler.