Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Vladan DesnicA ×

Najava • 17.09.2020.

Prozne posvete Desnici

U organizaciji Hrvatskog društva pisaca, u četvrtak 17. rujna u Dvorani Leksikografskog zavoda Miroslav Krleža u Zagrebu, održat će se 'Prozne posvete Desnici'. Sudjeluju: Zoran Ferić, Branislav Glumac, Julijana Matanović i Borivoj Radaković. Moderira: Velimir Visković.
Najava • 20.09.2019.

Desničini susreti 2019.

Pjesničko-glazbene posvete Desnici – Mudrac na suncu održat će se u u petak, 20. rujna u Velikoj dvoranai Novinarskog doma u Zagrebu. Sudjeluju: Zoran Ferić, Velimir Visković, Tonko Maroević, Branko Čegec, Lana Derkač, Monika Herceg, Mateja Jurčević, Miroslav Kirin, Andrijana Kos-Lajtman, Miroslav Mićanović, Sonja Manojlović, Sibila Petlevski i Darija Žilić.
Najava • 15.09.2017.

Desničini susreti 2017. - Smrt u opusu Vladana Desnice i europskoj kulturi

Međunarodni znanstveni skup Desničini susreti 2017. s temom 'Smrt u opusu Vladana Desnice i europskoj kulturi – poetički, povijesni i filozofski aspekti, povodom 50. obljetnice smrti Vladana Desnice' održat će se od 15. do 17. rujna u Zagrebu.
Najava • 10.03.2017.

Okrugli stol Vladan Desnica i Split

Okrugli stol Vladan Desnica i Split održat će se u petak 10. ožujka u Centru Studia Mediterranea Filozofskog fakulteta u Splitu. U raspravi sudjeluju Boris Bui, Aleksandar Jakir, Jagoda Kecman, Siniša Kekez, Petar Krolo, Nata Labus-Radas, Nebojša Lujanović, Edi Matić, Jurica Pavičić, Šime Pilić, Drago Roksandić, Tonći Šitin, Nada Vučičić i Denis Zorić.
Najava • 25.11.2008.

Predstavljanje knjige 'Igre proljeća i smrti'

Predstavljanje knjige Vladana Desnice “Igre proljeća i smrti“, iz biblioteke Biseri hrvatske književnosti Mozaik knjige, koju je priredio Tonko Maroević, održat će se u utorak, 25. studenog 2008. u 11 sati, u Hrvatskom društvu pisaca u Zagrebu. Antologiju će predstaviti: Tonko Maroević, Velimir Visković, Miroslav Šicel, Ðurđa Mačković i Zoran Maljković.