Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 24.11.2008.

Predstavljanje knjige 'Igre proljeća i smrti'
Održava se
25.11.2008.

Predstavljanje knjige Vladana Desnice “Igre proljeća i smrti“, 37. sveska biblioteke 'Biseri hrvatske književnosti' Mozaik knjige, održat će se u utorak, 25. studenog 2008. u 11 sati, u Hrvatskom društvu pisaca u Zagrebu (Basaričekova 24).

Knjigu će predstaviti:
Tonko Maroević, antologičar
Velimir Visković, predsjednik HDP-a
Akademik Miroslav Šicel, književni povjesničar
Ðurđa Mačković, urednica
Zoran Maljković, voditelj nakladničkog programa Mozaika knjiga.
 
O knjizi:

Maroevićev izbor iz djela hrvatskog klasika srpskog podrijetla Vladana Desnice.

“Igre proljeća i smrti” ogledni je antologičarki uvid u opus autora „univerzalnih dometa koji čini čast jeziku na kojem piše i bitno afirmira sredinu iz koje polazi“. Desničino djelo Maroević kompetentno ocjenjuje kao vrhunac sredozemnih iskustava u hrvatskoj književnosti. Uvrštene priče “Bog sve vidi”, “Pravda”, “Posjeta”, “Oproštaj”, “Spiriti”, “Priča o fratru sa zelenom bradom”, “Šarasta kutija”, “Solilokviji gospodina Pinka” i roman “Proljeća Ivana Galeba” predstavljaju Desnicu kao antologijskog pripovjedača, dojmljiva iskustva i životne mudrosti.

Roman “Proljeća Ivana Galeba” vrhunac je autorova umijeća i umjetnosti, „djela kasnog modernizma, najava skepticizma postmoderne“ (Solar).

Književni opus Vladana Desnice zaokružen je izborom eseja i kritika, koji otkrivaju autorovu kreativnost i vrsnu naobrazbu.

– Povezani sadržaj –

Najava • 14.09.2020.

Prozne posvete Desnici

– Pretraži sve članke –