Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Tonko Maroević ×

Najava • 22.10.2020.

Zagrebačke posvete: Tonko Maroević – Družba da mi je

Teatar poezije u okviru Zagrebačkih posveta priprema događanje pod naslovom 'Tonko Maroević – Družba da mi je' koje će održati u četvrtak 22. listopada u zagrebačkom Muzeju za umjetnost i obrt. U programu sudjeluju Bojana Gregorić Vejzović, Vanja Matujec, Sara Stanić, Amar Bukvić, Matija Dedić, Sara Renar i Goran Matović.
Najava • 29.08.2020.

Četvrti pjesnički festival 'Odvalimo se poezijom' u Bolu na Braču

Četvrtu godinu za redom, posljednjeg vikenda u kolovozu, u subotu 29. kolovoza i u nedjelju 30. kolovoza, u Bolu na Braču održava se mali pjesnički festival pod imenom 'Odvalimo se poezijom'. U ponešto smanjenom programu održat će se čitanje poezije pjesnika i erudita Tonka Maroevića, gostovanje Dorte Jagić, a nove će knjige predstaviti Nada Topić, Sanja Baković i Ivan Sorić Suri.
Vijest • 12.08.2020.

Tako je govorio i pisao Tonko Maroević (22.10.1941. - 11.8.2020.)

U četvrtak 11. kolovoza 2020. u Starom Gradu na Hvaru iznenada je preminuo akademik Tonko Maroević, pjesnik, esejist, prevoditelj, istraživač suvremene hrvatske umjetnosti, autor niza monografija o hrvatskim slikarima, likovni i književni kritičar. Počivao u miru dragi Tonko!
Najava • 28.06.2019.

Predstavljanje novog broja časopisa Poezija, uz 15. godinu izlaženja

Iz tiska je izašao novi broj Poezije, jednog od ponajboljih hrvatskih književnih časopisa, koji ove godine obilježava 15 godina od izlaženja. Predstavljanje novog broja održat će se u sklopu festivala Stih u regiji - SUR 2019., u petak, 28. 6. u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu.
Najava • 21.02.2019.

'Marinković nas spaja: Kiklop nekad i danas' - književna večer u povodu 106. obljetnice rođenja Ranka Marinkovića

Grad Vis, Memorijalna zbirka Ranko Marinković, Odjel za kazalište i film Matice hrvatske i Ogranak Matice hrvatske u Visu organiziraju književnu večer u povodu 106. obljetnice rođenja Ranka Marinkovića i 10. obljetnice rada Memorijalne zbirke Ranko Marinković iz Visa.
Najava • 25.10.2016.

Na tribini Litterarum translatio o prevođenju govori Tonko Maroević

Na tribini će o književnom prevođenju govoriti akademik Tonko Maroević. Razgovor će voditi moderator tribine Sead Muhamedagić, a Maroević će svoj prevodilački opus predstaviti interpretativnim čitanjem odabranih ulomaka iz svojih književnih prijevoda.
Najava • 24.02.2015.

Predstavljanje antologije suvremenog hrvatskog pjesništva na talijanskom jeziku

Predstavljanje antologije suvremenog hrvatskog pjesništva na talijanskom jeziku 'E dopo di noi resta l’amore' (I poslije nas ostaje ljubav) održat će se u utorak 24. veljače u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu. O knjizi će govoriti Snježana Hefti, Marina Lipovac Gatti i Tonko Maroević.