Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 20.10.2020.

Zagrebačke posvete: Tonko Maroević – Družba da mi je
Održava se
22.10.2020. u 19h

Teatar poezije u okviru Zagrebačkih posveta priprema događanje pod naslovom "Tonko Maroević – Družba da mi je“ koje će se prema autorskoj zamisli Gorana Matovića održati u četvrtak 22. listopada u 19 sati, u zagrebačkom Muzeju za umjetnost i obrt (Trg Republike Hrvatske 10).

U programu sudjeluju Bojana Gregorić Vejzović, Vanja Matujec, Sara Stanić, Amar Bukvić, Matija Dedić, Sara Renar i Goran Matović.

Program je uz fragmente pjesničkog i prevoditeljskog opusa Tonka Maroevića građen i udjelom filma, glazbe i glumačkog umijeća. Za ovu prigodu Matija Dedić komponirao je „Klavirsku kompoziciju za Tonka“, a Sara Renar uglazbila Maroevićevu pjesmu “Pjevaj povijesti“. U scenski kolaž je uklopljeno Tonkovo dopisivanje s Borgesom, Ujevićem i Josipom Severom, te njihovi zamišljeni odgovori. 

Bio je prvi čovjek u životu hrvatske kulture koji se do kraja posvetio drugima: znao se oduzeti da bi se do kraja dao. Program "Tonko Maroević – Družba da mi je“ zauzvrat, želi kroz virtualne razgovore s drugima prikazati njegovo jedinstveno poetsko i prevoditeljsko djelo.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –