Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Teatar poezije ×

Najava • 22.10.2020.

Zagrebačke posvete: Tonko Maroević – Družba da mi je

Teatar poezije u okviru Zagrebačkih posveta priprema događanje pod naslovom 'Tonko Maroević – Družba da mi je' koje će održati u četvrtak 22. listopada u zagrebačkom Muzeju za umjetnost i obrt. U programu sudjeluju Bojana Gregorić Vejzović, Vanja Matujec, Sara Stanić, Amar Bukvić, Matija Dedić, Sara Renar i Goran Matović.
Najava • 12.03.2019.

Sjećanja Krležinih suvremenika: Zlatko Kauzlarić Atač

U okviru projekta Sjećanja Krležinih suvremenika, utorak 12. ožujka u Memorijalnom prostoru Miroslava i Bele Krleže istaknuti slikar i scenograf Zlatko Kauzlarić Atač svjedočit će o susretima s Krležom. Od 1973. više je puta portretirao Krležu a kao scenograf postavio je više Krležinih tekstova i njihovih adaptacija.
Najava • 09.02.2019.

Zagrebačke posvete pjesniku Josipu Severu - Između majmunskih zidova

Josip Sever, pjesnik, prevoditelj i nenadmašni govornik poezije ključna je pojava u životu hrvatske umjetnosti druge polovice 20. stoljeća. Poetsko događanje 'Između majmunskih zidova' građeno je udjelom sjećanja Severovih prijatelja, glumačkog umijeća i filma. U programu sudjeluju Ludwig Bauer, Sanja Pilić, Lidija Dujić i Goran Matović.
Najava • 03.12.2018.

Teatar poezije priređuje program 'Antun Gustav Matoš – Prognanik'

U ponedjeljak 3. prosinca, u gostionici Pod starim krovovima (Basaričekova 9, Zagreb) u koju je zalazio veliki A.G.M., Teatar poezije u okviru Zagrebačkih posveta priređuje program 'Antun Gustav Matoš – Prognanik'.
Najava • 25.02.2016.

Sto godina Ujevićeve Svakidašnje jadikovke

U četvrtak 25. veljače u Gostionici Tip-Top / Blato, Teatar poezije priređuje scensko događanje Svakidašnja jadikovka u povodu stote obljetnice nastanka najpoznatije pjesme hrvatskog pjesništva. U programu sudjeluju poznati umjetnici Vedran Mlikota, Sibila Petlevski, Tonko Maroević i Goran Matović.