Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Zoran Tomić ×

Najava • 23.05.2022.

Rachida Lamrabet otvara osmi Zagreb book Festival

Otvorenje osmog Zagreb book Festivala održat će se u ponedjeljak 23. svibnja u prostoru zagrebačkog Ritma grada (Gajeva 2). Program otvara panel diskusija 'Čuje li politika zvona za uzbunu?' koja će se održati u 18 sati te razgovor o knjizi 'Reci to nekome' flamansko-marokanske autorice Rachide Lamrabet u 20 sati.
Najava • 04.11.2009.

Književna večer u Močvari

U srijedu, 4. studenog 2009., s početkom nešto nakon 20h u zagrebačkoj Močvari, dođite i uživajte na mrak književnoj večeri koju će moderirati Kruno Lokotar, a tijekom koje će se pisci: Zoran Ferić, Franjo Janeš, Marinko Košćec, Gordan Nuhanović, Zoran Tomić i Andrej Nikolaidis (poslanicom) obratiti publici i nakon toga predstaviti ulomke svojih novih ili friških rukopisa.
Najava • 20.12.2007.

KaLibriranje Dalmacije

Od 20-22. prosinca 2007. u Šibeniku i Splitu održati će se prvo 'KaLibriranje Dalmacije' - turneja na kojoj će se predstaviti knjige iz Algoritmove biblioteke 'Kalibar', autora Emira Imamovića Pirkea i Zorana Tomića te autora nove Algoritmove poetske biblioteke 'Na vrh jezika', Olje Savičević Ivančević i Marka Pogačara.
Najava • 30.11.2007.

Zagrijavanje do 27

U petak, 30.11.2007. u 19:30 sati, u knjižnici i čitaonici Bogdan Ogrizoviću Zagrebu, u programu znanom kao 'Zagrijavanja do 27', nastupiti će skupina snažnih individualaca, vrsnih pisaca i ljudi koji će vas nagraditi odličnim tekstovima u zamjenu za malo srdačnog pljeska: Marija Andrijašević, Barbara Pleić, Zoran Tomić i Slađan Lipovec.
Najava • 15.11.2007.

Promocija knjiga biblioteke KALIBAR

Roman Simić Bodrožić poziva vas u Močvaru, 15. studenog, na predstavljanje nove biblioteke urednika Krune Lokotara, Kalibar, i pet novih književnih glasova. Uz Lokotara, nastupiti će: Marijana Ogresta («Koliko košta gram»); Andrea Pisac («Dok nas smrt ne rastavi ili te prije toga ne ubijem»); Zoran Tomić («Nebo su prekrili galebovi»); Zdenko Mesarić («Garaža») i Ivan Vidić («Violator/Ona...