Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 01.06.2010.

Ljetna škola knjige: Književnost za djecu

Književni festival Pontes raspisuje natječaj za sudionike Ljetne škole knjige s temom Književnost za djecu. Pozivaju se na sudjelovanje svi koji pišu za djecu i žele se izvještiti u pisanju da pošalju svoje radove, a najbolji od njih bit će nagrađeni besplatnom ljetnom školom knjige.
Najava • 18.03.2014.

Predstavljanje romana Ludwiga Bauera 'Toranj kiselih jabuka'

Predstavljanje romana Ludwiga Bauera "Toranj kiselih jabuka" održat će se u srijedu 19. ožujka u Knjižnici i čitaonici "Fran Galović" Koprivnica. O romanu u kojem se ispisuje upečatljiva slika života u drugoj polovini dvadesetoga stoljeća, uz autora će govoriti Lidija Dujić i Seid Serdarević.
Najava • 05.06.2007.

PROMOCIJA : Iz forenzične psihijatrije 2

Predstavljanje knjige «Iz forenzične psihijatrije 2», u kojoj su urednici Tija Žarković Palijan i Dražen Kovačević, stručnjaci popovačke neuropsihijatrijske bolnice, okupili 25 autora različitih profesija i centara u Hrvatskoj, održati će se 5. lipnja 2007. u 19,00 sati u Muzeju Mimara u Zagrebu. Knjigu raznovrsnog sadržaja korisnu psihijatrima, psiholozima, sucima, socijalnim radnicima, defektolozima...
Najava • 17.12.2009.

Petak s knjigom u mostarskom OKC Abrašević

Nekadašnje tradicionalno prosinačko okupljanje u splitskoj Utopiji, ove godine seli u Mostar u OKC Abrašević gdje će ovog petka 18.12., domaćin, pjesnik i moderator Marko Tomaš ugostiti Marka Pogačara i Olju Savičević Ivančević. U programu „Petka s knjigom",  Marko Pogačar predstaviti će nedavno objavljenu pjesničku zbirku „Predmeti", a Olja će pretpremijerno čitati iz rukopisa novog...
Najava • 24.06.2014.

Knjigomat predstavlja roman 'Schnitt' Igora Marojevića

U caffe baru U DVORIŠTU (Jurja Žerjavića 7, Zagreb) s početkom u 19 sati održat će se promocija nove 17. knjige u biblioteci Knjigomata, romana "Schnitt" srpskog pisca Igora Marojevića, predvodnika tzv. krutog realizma suvremene srpske književnosti, ujedno i urednika u izdavačkoj kući Laguna.
Najava • 14.11.2015.

Pregled događanja na Interliberu, 14. 11. 2015. (subota)

Petog dana Interlibera i dalje se nižu brojna događanja na centralnoj pozornici i na štandovima nakladnika... sudjeluju Lynn Shepherd, Mirjana Krizmanić, Anita Šupe, Ivana Grabar, Tanja Raguž, Lana Brezar, Milena Benini, Hrvoje Kovačević, Borna Vujčić, Krešimir Mišak, Goran Tribuson, Pavao Pavličić, Julijana Matanović, Nada Rocco, Borivoj Radaković, Marin Zaninović, Mato Arlović i drugi.
Najava • 08.06.2007.

Završni dan Festivala europske kratke priče

Predstavljanjem C. A. Aguilere završava ovogodišnji Festival europske kratke priče, koji je znatno oplemenio proljetnu kulturnu ponudu Zagreba i Splita, i okupio brojne domaće i strane autore kratkih priča, kao i brojnu publiku. Carlos A. Aguilera predstavit će se svojom knjigom "Kinamašina", a događanje počinje večeras (petak) u 20 h, u klubu Booksa. Otprilike sat vremena nakon toga slijedi oproštajka...
Najava • 16.12.2013.

Natječaj za dodjelu godišnje Nagrade Višnja Machiedo

Hrvatski P.E.N. centar raspisuje natječaj za dodjelu godišnje Nagrade Višnja Machiedo koja se dodjeljuje za najbolje književno-esejističko djelo napisano na hrvatskom jeziku u produkciji hrvatskih nakladnika i objavljeno u razdoblju od 15. prosinca 2012. do 15. prosinca 2013.