Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 12.07.2011.

Uz mnoštvo zanimljivosti s promocije najavljeno i novo izdanje Davora Hrvoja

Kratkim nastupom jazz pjevačice Lele Kaplowitz u Zagrebu je održano predstavljanje nove knjige Davora Hrvoja „Jazz Vibrations“. Uz mnoštvo zanimljivosti, najavljeno je i novo izdanje Davora Hrvoja koje će biti vezano uz jazz i to uz najvećeg hrvatskog jazzista Boška Petrovića.
Najava • 18.03.2010.

Poziv za sudjelovanje na 3. sesvetskom pjesničkom maratonu

U Knjižnici Sesvete, u četvrtak, 8. travnja 2010. godine održat će se 3. sesvetski pjesnički maraton. Pozivaju svi pjesnici i pjesnikinje zainteresirani za sudjelovanje (s 1-2 pjesmice u džepu) da se prijave. Za sve ostale, ne propustite dobru zabavu uz poeziju, domjenak i svirku grupe "Boris Beštak jazz collective".
Najava • 18.03.2010.

Književni petak : Denis Peričić i Netopir i črni ljudi

Tribina "Književni petak" ovog će tjedna ugostiti Denisa Peričića koji će predstaviti svoj novi roman "Netopir i črni ljudi", nedavno objavljen u izdanju V.B.Z.-a. Osim autora, o romanu će govoriti Ernest Fišer, Borivoj Radaković (urednik) te voditelj Književnog petka Boris Perić.
Najava • 17.06.2014.

V.B.Z. raspisuje natječaj za najbolji neobjavljeni roman

Izdavačka kuća V.B.Z. raspisuje javni natječaj za književnu nagradu za najbolji neobjavljeni roman godine. Najboljem romanu bit će dodijeljena "V.B.Z. – Tisak Media" književna nagrada, a autoru uručena novčana nagrada u iznosu od 100.000,00 kuna. Rok za slanje rukopisa je 1. kolovoza 2014. godine.
Najava • 17.06.2014.

Svečana dodjela Nagrade Vladimir Nazor

Dodjela 'Nagrade Vladimir Nazor' za najbolja umjetnička ostvarenja u Republici Hrvatskoj za 2013. godinu održat će se u srijedu 18. lipnja u Muzeju Mimara u Zagrebu, uz izravan televizijski prijenos na Prvom programu HRT. Nagrade će dobitnicima uručiti ministrica kulture Andrea Zlatar Violić.
Najava • 05.06.2007.

PROMOCIJA : Iz forenzične psihijatrije 2

Predstavljanje knjige «Iz forenzične psihijatrije 2», u kojoj su urednici Tija Žarković Palijan i Dražen Kovačević, stručnjaci popovačke neuropsihijatrijske bolnice, okupili 25 autora različitih profesija i centara u Hrvatskoj, održati će se 5. lipnja 2007. u 19,00 sati u Muzeju Mimara u Zagrebu. Knjigu raznovrsnog sadržaja korisnu psihijatrima, psiholozima, sucima, socijalnim radnicima, defektolozima...
Najava • 17.12.2009.

Petak s knjigom u mostarskom OKC Abrašević

Nekadašnje tradicionalno prosinačko okupljanje u splitskoj Utopiji, ove godine seli u Mostar u OKC Abrašević gdje će ovog petka 18.12., domaćin, pjesnik i moderator Marko Tomaš ugostiti Marka Pogačara i Olju Savičević Ivančević. U programu „Petka s knjigom",  Marko Pogačar predstaviti će nedavno objavljenu pjesničku zbirku „Predmeti", a Olja će pretpremijerno čitati iz rukopisa novog...
Najava • 24.06.2014.

Knjigomat predstavlja roman 'Schnitt' Igora Marojevića

U caffe baru U DVORIŠTU (Jurja Žerjavića 7, Zagreb) s početkom u 19 sati održat će se promocija nove 17. knjige u biblioteci Knjigomata, romana "Schnitt" srpskog pisca Igora Marojevića, predvodnika tzv. krutog realizma suvremene srpske književnosti, ujedno i urednika u izdavačkoj kući Laguna.