Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 22.12.2016.

Na Disku(r)siji gostuje rumunjski pisac Daniel Banulescu

Nova Disku(r)sija održat će se u četvrtak 22. prosinca u klubu WIP u Splitu. Moderator Marijo Glavaš ugostit će rumunjskog pisca Daniela Banulescua, još jednog gosta splitskog rezidencijalnog programa udruge Kurs. Ulomak iz njegovog novog romana čitat će splitska glumica Bruna Bebić.
Najava • 22.12.2016.

Predstavljanje knjige 'Snivala sam Božić u Hrvatskoj' Valentine Krčmar

Predstavljanje knjige 'Snivala sam Božić u Hrvatskoj' Valentine Krčmar, autorice s kanadskom adresom, održat će se u četvrtak 22. prosinca u velikoj dvorani Hrvatske matice iseljenika u Zagrebu.
Najava • 21.12.2016.

Promocija knjige Lidije Vukčević 'Poetika tijela'

Promocija najnovije knjige - zbirke eseja Lidije Vukčević 'Poetika tijela' održat će se u srijedu 21. prosinca u Knjižnici Marije Jurić Zagorke u Zagrebu. Gostuju: Nadežda Čačinović, Miloš Đurđević, Dražen Katunarić i Tonko Maroević.
Najava • 21.12.2016.

Promocija knjiga Daniele Uzelac 'Put boginje – Buđenje boginje'

Promocija knjiga Daniele Uzelac 'Put boginje – Buđenje boginje' održat će se u srijedu 21. prosinca u Knjižari i galeriji Adamić u Opatiji. Knjiga 'Put boginje – Buđenje boginje' izbor je postova bloga i Facebook stranice istoimenog naziva koje autorica uređuje od 2013. godine.
Najava • 21.12.2016.

Predstavljanje knjige i razgovor o fenomenu 'hygge' - sretnom život na danski način

Predstavljanje knjige 'Hygge : Sretan život na danski način' autorice Louise Thomsen Brits održat će se u srijedu 21. prosinca u prostoru 'C3 Projekt Koncept' u Kaptol centru u Zagrebu. O knjizi i fenomenu 'hygge' razgovarat će Martina Čilić, konzultantica za modu i lifestyle, Marul Kuljiš i Koraljka Penavin.
Najava • 20.12.2016.

Predstavljanje knjige 'Forenzična analiza DNA'

Predstavljanje knjige 'Forenzična analiza DNA' koju su uredili Dragan Primorac i Moses Schanfield, održat će se u utorak 20. prosinca u Velikoj dvorani Školske knjige u Zagrebu. Knjiga objedinjuje radove mnogobrojnih vrhunskih znanstvenika iz cijeloga svijeta donoseći najnovije spoznaje iz rastućeg područja forenzičnog testiranja DNA.
Najava • 16.12.2016.

Imamo li žicu za domaću Žicu? (domaće i strane kvalitetne TV serije)

Što je to uopće kvalitetna TV serija, ima li je u Hrvatskoj te koji su uvjeti njene proizvodnje - što je kamen spoticanja tamo gdje postoji volja i znanje? O tim i drugim pitanjima, razgovaraju producenti hrvatskih dramskih uspješnica, Dario Vince i Miodrag Sila. Tribinu vodi Sanja Kovačević.