Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 08.03.2018.

Naklada Ljevak predstavlja znanstvenu monografiju Marijane Češi 'Stvaranje pisanjem'

Naklada Ljevak organizira predstavljanje znanstvene monografije dr. sc. Marijane Češi 'Stvaranje pisanjem: Ovladanost pisanim jezikom na kraju obveznoga obrazovanja', koje će se održati u četvrtak, 8. 3. 2018., u 18 sati u Europskom domu, Jurišićeva 1/1, Zagreb.
Najava • 06.03.2018.

Predstavljanje knjige 'Kuglijeve knjige - Nostalgični hommage knjizi' Dubravke Petek

Gradska knjižnica u Zagrebu organizira predstavljanje četvrte publikacije u nizu 'Nova Gradska knjižnica' - 'Kuglijeve knjige : Nostalgični hommage knjizi' autorice Dubravke Petek. O knjizi će govoriti Ismena Meić, Željko Vegh, Frano Dulibić, Mate Maras i Dubravka Petek.
Najava • 06.03.2018.

Razgovor s Goranovkama uoči Međunarodnog dana žena

Uoči Međunarodnog dana žena, ali i ovogodišnjeg Goranovog proljeća, plaftorma Odvalimo se poezijom i CeKaPe organiziraju 'Razgovor s Goranovkama', susret s pjesnikinjama Sonjom Manojlović, Dortom Jagić, Anom Brnardić i Monikom Herceg.
Najava • 05.03.2018.

Predstavljanje zbirke pjesama Dinka Telećana 'Dok ti oči ne dogore'

Predstavljanje zbirke pjesama Dinka Telećana 'Dok ti oči ne dogore' održat će se u ponedjeljak, 5. ožujka u dvorani Müller kina Europa u Zagrebu. Uz autora o njegovoj zbirci će govoriti Tomislav Bogdan, Delimir Rešicki i Seid Serdarević. Pjesme će čitati Dubravka Ostojić.
Najava • 04.03.2018.

Paul Mason gostuje u Filozofskom teatru zagrebačkog HNK

Novi gost Filozofskog teatra, popularnog programa koji se održava pri Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu, u nedjelju 4. ožujka u 20,00 sati, poznati je britanski novinar i pisac Paul Mason. Razgovor će voditi filozof Srećko Horvat.
Najava • 27.02.2018.

Predstavljanje knjige za djecu 'Svaka je mrvica važna' Marice Milčec

Predstavljanje knjige 'Svaka je mrvica važna : 120 priča za djecu' Marice Milčec održat će se u utorak 27. veljače u Velikoj dvorani Školske knjige u Zagrebu. O knjizi će govoriti direktorica školskog programa Školske knjige Matilda Bulić, ilustratorica Branka Hollingsworth Nara, recenzentica Željka Horvat-Vukelja, urednica Snježana Marić i autorica.
Najava • 26.02.2018.

Predstavljanje knjige 'Putovanje patuljka Putuljka'

Predstavljanje knjige 'Putovanje patuljka Putuljka' održat će se u ponedjeljak 26. veljače u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. O Putuljku koji putuje Europom i upoznaje djecu s drugim kulturama i narodima govorit će Matea Galinec, Adrijana Višnjić Jevtić, Anda Bukvić Pažin i Irena Orlović.