Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 02.03.2017.

Večer poezije : Ottó Fenyvesi 'Kod nas više nema kanibala'

Fraktura vas poziva na večer poezije 'Kod nas više nema kanibala', s mađarskim piscem Ottóm Fenyvesijem, povodom predstavljanja istoimene zbirke pjesama u izdanju Frakture. Uz autora, Otta Fenyvesija, sudjeluju Lea Kovács, Delimir Rešicki i Seid Serdarević.
Najava • 02.03.2017.

Predstavljanje knjige 'Debljina - klinički pristup' Davora Štimca i suradnika

Predstavljanje knjige 'Debljina - klinički pristup' autora Davora Štimca i suradnika održat će se u četvrtak 2. ožujka u Hrvatskom liječničkom domu u Zagrebu. Knjigu će predstaviti Željko Krznarić, Jasna Lipozenčić, Daniel Rukavina, Milan Vrkljan, Ivan Mišković, Davor Štimac i Anđa Raič.
Najava • 02.03.2017.

Program obilježavanja 144. godišnjice rođenja Marije Jurić Zagorke

Povodom 144. godine od rođenja Marije Jurić Zagorke Centar za ženske studije organizira program koji uključuje predavanje 'Dvije Marije' Žarke Vujić te večernju šetnju 'Zagorkina priča' koja vas vodi Gornjim gradom i mjestima koja su obilježila događaje iz najčitanijeg Zagorkinog djela 'Grička vještica'...
Najava • 28.02.2017.

Krnja književnost : Marinko Koščec

Na tribini Krnja književnost u Booksi gostuje Marinko Koščec, docent na Odsjeku za romanistiku Filozofskog fakulteta u Zagrebu i autor šest romana... Voditelj tribine Tomislav Augustinčić razgovarat će s piscem o njegovom novom romanu 'U potrazi za početkom kruga'.
Najava • 24.02.2017.

Književni petak: Rod i rad u književnosti

Domaću književnost zapljusnuo je novi 'ženski val', a spisateljice progovaraju o dvostrukom pritisku patrijarhata i ekonomske nesigurnosti. Na Književnom petku o rodu i radu u suvremenoj književnosti govore Vedrana Bibić, Antonela Marušić i Ivana Rogar. Urednik i voditelj je Boris Postnikov.
Najava • 23.02.2017.

Predstavljanje romana Bruna Šanteka 'Dosta!'

Predstavljanje romana Bruna Šanteka 'Dosta!', koji otvara pitanje kako reagiramo na nasilje u susjedstvu kao pojedinci i kao društvo, održat će se u četvrtak 23. veljače u knjižari AMK Megastore u Zagrebu. O knjizi uz autora govore Sandra Pocrnić Mlakar i Paula Zore.
Najava • 23.02.2017.

Tribina PiČi s Koranom Serdarević

Na tribini Piči – Piši i čitaj!, koju knjižnica Vladimira Nazora organizira u suradnji s Centrom za kreativno pisanje, u četvrtak 23. veljače gostuje nagrađivana autorica kratkih priča Korana Serdarević.