Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 13.10.2017.

Predstavljanje knjige Andreje Varoščić-Austin 'Posljednja ratnica Liburna'

Predstavljanje knjige Andreje Varoščić-Austin 'Posljednja ratnica Liburna' održat će se u petak 13. listopada u 18 sati u Tkalčićevoj 33 (Zagreb). Knjigu koja kombinira elemente mističnog, kriminalističkog i ljubavnog romana, uz autoricu će predstaviti Sandra Pocrnić Mlakar, urednica.
Najava • 11.10.2017.

Promocija romana 'Kradljivci sreće' Lee Brezar

Promocija romana 'Kradljivci sreće' Lee Brezar održat će se 11. listopada u u prostoru 'Kaptol Boutique Cinema' u Zagrebu. O romanu će govoriti urednica Sandra Pocrnić Mlakar i autorica Lea Brezar. Promociju će voditi Adela Juhas.
Najava • 10.10.2017.

Poezija na živo : Sanja Baković

Pjesnikinja Sanja Baković gostuje na tribini 'Poezija na živo'. Na tribini će čitati svoje nove pjesme i o pročitanom razgovarati s voditeljem tribine Ivanom Šamijom i publikom. Namjera je stvoriti atmosferu svojevrsne pjesničke radionice.
Najava • 06.10.2017.

Književni petak : Dijalekt sada i ovdje

Nova sezona Književnog petka počinje tribinom posvećenom dijalektima i pitanju: imamo li danas uopće razumijevanja za dijalekte? Na tribini će na to pitanje pokušati odgovoriti dvoje znanstvenika i istaknutih autora u čijim se nagrađivanim djelima dijalekt isprepliće sa standardom ili ipak samostalno odjekuje iz njihovih knjiga: Evelina Rudan i Kristian Novak.
Najava • 05.10.2017.

Predstavljanje knjige 'Može biti lijepo' Jana Bolića

Izdavačka kuća Studio TiM poziva vas na promociju naslova 'Može biti lijepo' mladog riječkog autora Jana Bolića. Predstavljanje će se održati u četvrtak 5. listopada u knjižari Ribook u Rijeci. Predstavljanje, s čitanjem pjesama i proze, vodit će Damir Selimović i Milan Zagorac.
Najava • 30.09.2017.

Dodjela nagrade 'Piširiši' za najbolju slikovnicu

Hrvatsko društvo književnika za djecu i mlade / Klub prvih pisaca, dodijelit će u subotu 30. rujna u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu, nagrade pobjednicama natječaja 'Piširiši': Ozani Ramljak (za tekst) i Ivani Crnošiji Galović (za ilustracije) pobjedničke slikovnice 'Što će biti kad odraste'.
Najava • 29.09.2017.

Goranovke na Opatovini

'Goranovo proljeće' predstavit će se čitanjem dviju odličnih pjesnikinja, laureatkinja iz 2016. godine: Sonje Manojlović (Goranov vijenac) i Mateje Jurčević (Goran za mlade pjesnike). Čitanje će se održati na otvorenom, 29. rujna na adresi Opatovina 11. Program moderira Goran Čolakhodžić.