Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 27.11.2019.

10. festival Zagreb, grad poezije – Život zagrebačkih kavana
Održava se
27.11.2019. u 18h

10. festival Zagreb, grad poezije multimedijalno je događanje režirano kao "postajna drama": duhovno putovanje različitim prostorima grada Zagreba. Postajnom dramaturgijom multimedijalnog događanja ostvaruje se spoj prostora, umjetnika i publike. Istaknuti umjetnici različitih poetika i naraštaja premrežit će grad dramaturški osmišljenim programima koji udjelom glumačkog, glazbenog, redateljskog i književno-teoretskog umijeća komunikacije u sferi javnosti ukazuju na povezanost teksta i konteksta.

Ideja festivala je oživjeti i povezati žive, aktivne kavane s onim ugašenima i prenamijenjenima. Nekada je grad intelektualno živio u kavanama. U njima se skupljala politička i umjetnička opozicija. U kavanama se sanjao ljepši svijet. U tim neformalnim prostorima gradio se duh grada, onaj umjetnički, onaj društveni i politički. Svaki prostor bivše kavane otvara se kao muzej sjećanja i pozornica neumrlih velikana, kao što su Antun Gustav Matoš, Tin Ujević, Ivo Andrić, Miroslav Krleža, Vesna Parun, Sunčana Škrinjarić, Josip Sever... 

Na ovom hodočašću otkrivat će se život Kazališne kavane, Kavane Medulić, Kavane Corso, Kavane Dubrovnik i Gradske kavane. U svakoj će biti priređen kratki program posvete prostoru i legendarnim umjetnicima. 

U programu sudjeluju: Goran Grgić, Sara Renar, Snješka Knežević, Boris Svrtan, Sanja Pilić, Nina Romić, Kristijan Beluhan, Davor Doležal, Frano Dulibić, Zoran Kelava i Goran Matović.

18:00 sati – Kazališna kavana Kavkaz, Trg Republike Hrvatske 1
Otvorenje festivala

19:30 sati – Kavana Medulić, Medulićeva 2
  
20:00 sati – Kavana Corso, Gundulićeva  2 

20:30  sati – Kavana Dubrovnik, Gajeva 1

21:00 sati – Gradska kavana, Trg bana Josipa Jelačića 9

Moli se publika da se odjene u stilu tridesetih godina. Ne zaboravite šešire, kravate, leptirke, štapove …

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –