Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 05.07.2016.

10. jubilarna turneja MasterCard Broda knjižare – Broda kulture
Održava se
23.07.-05.08.2016.

MasterCard Brod knjižara – Brod kulture svoju jubilarnu 10. plovidbu počinje 23. srpnja iz Makarske a završava 5. kolovoza u Trogiru. Uz najpoznatije hrvatske autore, na Brodu knjižara – Brodu kulture gostovat će i pisci iz Sjedinjenih Američkih Država kao zemlje partnera. Na programu Broda su kazališne predstave, književne večeri s autorima uz promocije knjiga, koncerti, kreativne radionice za djecu i mlade, te Happy Hour za knjige, a svi programi su besplatni!

U svojoj desetgodišnjoj povijesti Brod knjižara – Brod kulture oplovio je 90-ak mjesta na obali i otocima, od Umaga do Dubrovnika. Brojni hrvatski i strani pisci plovili su njime i promicali književnost i pisanu riječ do najudaljenijih mjesta i otoka. Tako će i ove godine ploviti: Lana Derkač, Rosi Kugli, Andrea Petrlik Huseinović, Silvija Šesto, Ivana Šojat, Sonja Zubović, Kašmir Huseinović, Enes Kišević, Stjepo Martinović, Nikica Petković, Davor Šalat, Cody Mcclain Brown popularni američki pisac i autor Vodiča za preživljavanje u Hrvatskoj, Zdenko Bašić i mnogi drugi.

Ovogodišnja plovidba Broda posvećena je Mariji Jurić Zagorki, najčitanijoj hrvatskoj autorici u povijesti. Predstavu o njezinom životu "Kakva majka, takva kći" Frane Marije Vranković odigrat će Mia Krajcar i Mirta Zečević a režiju potpisuje Jasmin Novljaković. Predstava počinje svakoga dana u 21,30 sati, a na Brodu će se moći i kupiti sve knjige Marije Jurić Zagorke. Za najmlađe će se održati predstava za djecu "Velika staklena avantura" autorica i glumica Martine Cvek i Tine Orlandini, koja počinje u 20,30 sati, te radionica kreativnog pisanja.

Uz predstavljanja američkih i hrvatskih pisaca na turneji se promovira i knjiga "20+1 najbolja priča za ljeto 2016" s najboljim kratkim pričama pristiglim na sedmi natječaj MasterCard Broda knjižare Broda kulture. Natječaj za kratku priču Broda knjižare ponovo je izazvao veliki interes autora kako iz Hrvatske tako i iz cijele regije. Žiri u sastavu: Stjepo Martinović - selektor priča i predsjednik žirija te članovi Ludwig Bauer, Dubravko Torjanac i Igor Gerenčer imali su težak zadatak izbrati pobjednika. Ovogodišnja pobjednica je Marija Rakić Mimica s pričom Otok koja je dobila najviše bodova žirija. Njoj pripada glavna nagrada - sedmodnevno krstarenje na Brodu knjižari - Brodu kulture.

U ponudi MC Broda knjižare i partnera - knjižara Kašmir prometa i Dječje knjige, sudjeluje više od 30 nakladnika iz Hrvatske s gotovo 3000 naslova knjiga po sniženim cijenama. Tu je i Happy Hour za knjige - svakoga dana od 18 do 19 sati koji omogućuje 10% dodatnog popusta na kupnju knjiga i drugih artikala za korisnike Mastercard i Maestro kartica, a svaki kupac uz plaćanje karticama MC dobiva prigodan poklon.

Ispred Broda bit će postavljena velika staklena skulptura Brod od stakla, koja predstavlja sjedinjenje mora i umjetnosti, a koju su izradili prof. Antun Vrlić i studenti Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu. Uz sve to, u programu sudjeluje i 14 turističkih zajednica gradova domaćina, koje će s lokalnim knjižnicama, školama, centrima za kulturu predstaviti svoju bogatu kulturnu baštinu nastupima klapa, KUD-ova, folklornih, plesnih i učeničkih skupina.

Temperaturu će sigurno podići i večernji koncert grupe Bitanga i princeza uz posebnu gošću iznenađenja - Ružu Janjiš, pobjednicu emisije The Voice!

MasterCard Brod knjižara – Brod kulture posjetit će ova mjesta i gradove na Jadranu:

23.7. Makarska
24.7. Brela
25.7. Vrboska
26.7. Postira
27.7. Rogoznica
28.7. Šibenik
29.7. Tkon
30.7. Silba
31.7. Krk
1.8. Rab
2.8. Zadar
3.8. Sv. Filip i Jakov
4.8. Zlarin
5.8. Trogir

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –