Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 19.06.2015.

Brod knjižara - Brod kulture na turneji 2015.
Održava se
25.07.-07.08.2015.

MasterCard® Brod knjižara – Brod kulture ove godine zaplovit će Jadranom deveti put zaredom, od 25. srpnja do 7. kolovoza, i pristati u 14 mjesta na otocima i obali. Ovogodišnja je zemlja partner Republika Mađarska iz koje dolaze poznati autori koji će se predstaviti hrvatskoj publici.

Uz njih će ploviti i drugi priznati književnici kao što su Maja Hrgović, Olja Savičević Ivančević, Lana Derkač, Davor Šalat i Cody McClain Brown. Program će dodatno obogatiti predstava "Međuigre 0-24" poznatog glumca i redatelja Zijaha Sokolovića te Mala škola meterologije koju će voditi Zoran Vakula.

Glavna nagrada regionalnog natječaja za najbolju kratku priču, koju već šestu godinu zaredom raspisuje kulturno-turistička manifestacija MasterCard Brod knjižara – Brod kulture, pripala je istaknutom kazališnom i radijskom redatelju Dubravku Torjancu i priči "Male smrti". Dubravko Torjanac osigurao je pobjedu u konkurenciji više od 320 priča koje su pristigle na natječaj te će se kao pobjednik pridružiti književnicima na ovogodišnjoj turneji Broda kulture Jadranom. Pobjednička priča "Male smrti" bit će objavljena u knjizi "20 + 1 najbolja priča za ljeto 2015." – uz još dvadeset priča koje su ušle u najuži izbor.

Ovogodišnji program manifestacije čine dvije kazališne predstave – "Poruka u boci" namijenjena djeci te predstava "Međuigre 0-24" poznatog glumca i redatelja Zijaha Sokolovića. Uz to će publika moći sudjelovati u Radionici puhanja stakla "Friends of Glass", Pop-Rock školi te Maloj školi meterologije koju će voditi Zoran Vakula. Program će začiniti večernji koncert vrhunskih glazbenika „4 Town Blues Band“ uz nastup posebne gošće - mlade pjevačice Matee Dominiković koja je bila sudionica ovogodišnje emisije The Voice, kao i program Turističkih zajednica, suorganizatora manifestacije, s nastupima klapa, KUD-ova, folkora i plesnih skupina.

Turneja MasterCard Broda knjižare – Broda kulture 2015.:

25.7. - Makarska - subota
26.7. - Vela Luka (Korčula) - nedjelja
27.7. - Lastovo - ponedjeljak
28.7. – Vis - utorak
29.7. - Bol (Brač) - srijeda
30.7. - Jezera (Murter) - četvrtak
31.7. - Sv. Filip i Jakov - petak
01.8. - Silba - subota
02.8. - Mali Lošinj - nedjelja
03.8. - Rab - ponedjeljak
04.8. - Vir - utorak
05.8. - Tkon (Pašman) - srijeda
06.8. - Zlarin - četvrtak
07.8. - Trogir - petak

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –