Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: I.P. - MV • 18.06.2013.

MasterCard Brod knjižara – brod kulture na sedmoj turneji Jadranom

Kulturno-turistička manifestacija MasterCard Brod knjižara – brod kulture najavljuje sedmu turneju hrvatskim Jadranom, uz Austriju kao zemlja partner Broda kulture.

Brod kulture plovit će Jadranom od 27. srpnja do 9. kolovoza 2013. te će kao i proteklih godina ugostiti brojna poznata imena iz svijeta kulture i umjetnosti. U sklopu ovogodišnje turneje, Austrija kao zemlja partner predstavit će svoje eminentne književnike i umjetnike te na taj način dati potporu razvoju kulturne suradnje Hrvatske i europskih zemalja.

Glavna nagrada regionalnog natječaja za kratku priču, koju već četvrtu godinu zaredom raspisuje kulturno-turistička manifestacija MasterCard Brod knjižara – Brod kulture, pripala je priči "Sponzoruša", novinara i književnika Stjepe Martinovića. Stjepo Martinović osigurao je pobjedu u konkurenciji od tristotinjak priča koje su pristigle na natječaj i kao pobjednik pridružit će se književnicima na ovogodišnjoj turneji Broda kulture Jadranom.

Pobjednička priča „Sponzoruša“ bit će objavljena u knjizi "20 + 1 najbolja priča za ljeto 2013." – zajedno s još dvadeset izabranih najboljih priča.

Osim Republike Austrije kao zemlje partnera, manifestacija prvi put ima i županiju partnera – prijatelja knjige, a to je Sisačko-moslavačka županija koja će na ovogodišnjoj turneji predstaviti svoju kulturnu baštinu te lokalne umjetnike i književnike.

Brod kulture oplovit će četrnaest jadranskih mjesta na obali i otocima.

Plovidbu započinje 27. 7. u Sv. Filipu i Jakovu, slijedi 28. 7. Starigrad Paklenica, 29. 7. Pag, 30. 7. Rab, 31. 7. Mali Lošinj, 1. 8. Vir, 2. 8. Biograd na moru, 3. 8. Skradin, 4. 8. Marina, 5. 8. Trogir, 6. 8. Vis, 7. 8. Postira, 8. 8. Jelsa, a završava 9. 8. u Makarskoj.

Brod je svakoga dana od 10 sati ujutro na glavnoj gradskoj rivi do kasno u noć i svi programi su BESPLATNI! Dođite uživajte u glazbi, kazališnoj predstavi, recitalima, družite se s piscima, plešite do kasno uz noć uz kubansku glazbu i kupite knjige po najboljim cijenama!

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –