Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: MV Info • 22.04.2011.

'Brod knjižara - Brod kulture' raspisao natječaj za kratku priču

Poznata hrvatska kulturno-turistička manifestacija "MasterCard Brod knjižara – Brod kulture" ove godine slavi prvu malu obljetnicu – 5. godinu održavanja manifestacije, te drugi put raspisuje natječaj za najbolju kratku priču koji je započeo 15. travnja i otvoren je do 15. svibnja 2011. godine. Na natječaj se pozivaju svi zainteresirani da pošalju svoje dosad neobjavljene kratke priče.

Glavna nagrada autoru/ici pobjedničke priče bit će sudjelovanje na ovogodišnjoj turneji i plovidba "Brodom knjižarom – Brodom kulture" te prilika za promociju zbirke. Ostalih dvadeset autora čije će priče također biti objavljene u zbirci imat će priliku za jednodnevno gostovanje, promociju i potpisivanje zbirke na turneji MasterCard Broda kulture.

Žiri koji će birati najbolju kratku priču čine eminentna imena hrvatske književne scene: Ludwig Bauer, književnik, dr. sc. Lidija Dujić, Enes Kišević, pjesnik i glumac, kao i Igor Gerenčer, organizator manifestacije i menadžer u kulturi. Žiri će odabrati 21 najbolju priču.

Sve odabrane priče bit će objavljene, kao i prošle godine, u zajedničkoj zbirci pod naslovom: 20 + 1 najbolja priča za ljeto 2011.


Manifestaciju MasterCard Brod kulture već četvrtu godinu bezrezervno podržava kompanija MasterCard Europe koja je prepoznala ovu manifestaciju kao jedinstvenu i neprocjenjivu u svijetu. Voditeljica marketinga i odnosa s javnošću kompanije MasterCard za Hrvatsku i Sloveniju, Aleksandra Babić, komentirala je:

"Veliko nam je zadovoljstvo sudjelovati u ovom hvale vrijednom projektu koji postavlja nove granice u hrvatskom kulturnom turizmu i daje priliku mladim talentiranim piscima da objave svoje radove i predstave se publici. Već petu godinu zaredom 'MasterCard Brod kulture' ljubiteljima književnosti daje jedinstvenu priliku za uživanje, a sigurni smo da će i ove godine publika prepoznati vrijednost ove jedinstvene manifestacije."


PRAVILA NATJEČAJA

Natječaj je otvoren od 15. travnja 2011. do 15. svibnja 2011. godine. Radovi se mogu slati na adresu: brod.kulture@gmail.com.

Priča koja se šalje na natječaj mora biti dužine između četiri kartice (tj. 7 200 znakova, računajući i razmake) i deset kartica (18 000 znakova). Na početku teksta mora stajati ime i prezime autora, poštanska adresa, broj telefona/mobitela i e-mail adresa, a ispod toga naslov priče.

Radovi se šalju isključivo putem e-maila. Datoteka/file treba imati naslov koji se sastoji od prezimena i imena autora i naslova priče pri čemu su riječi međusobno spojene crticom (prezime-ime-naslov).

Natječaj je regionalni pa jezik priče može biti hrvatski, ili srpski, ili bošnjački, ili crnogorski. Priča treba biti napisana u jednom od najčešćih programa, kao što je OpenOffice Writer ili Word, ili u nekom od kompatibilnih programa. Tekst treba napisati u fontu Times New Roman – od 12 ili 14 točki.

Priča ne smije biti prethodno objavljena. Svaki autor/ica na natječaj može poslati samo jednu priču.

Potporu ovom natječaju dali su Ministarstvo kulture RH i generalni sponzor tvrtka MasterCard Europe.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –