Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 02.06.2015.

14. FEKP opušta se u Rijeci do završnice u petak u Zagrebu
Održava se
04.-05.06.2015.

Nakon cjelodnevnog izleta za sve sudionike, program 14. Festival europske kratke priče, u četvrtak 4. lipnja nastavit će se u 20 sati čitanjem u riječkom klubu Palach.
 
Sudjelovat će: Venko Andonovski (MKD), Xaver Bayer (AUT), Harkaitz Cano (ESP), Zoran Ferić (HRV), Enver Krivac (HRV) i Lionel Shriver (USA/GBR).

Soba s pogledom - kontrola

Lionel Shriver

U petak, 5. lipnja Festivalska se karavana vraća u Zagreb kako bi još jedan Festival privela kraju. Program će početi u Klubu Booksa gdje će se u 18,30 sati održati razgovor Soba s pogledom na kojem će sudjelovati nagrađivana autorica romanā Let's Talk About Kevin, Big Brother, The Post-Birthday World, The New RepublicLionel Shriver.

Tema razgovora je: kontrola. Što nas kontrolira i što se događa kad se otmemo kontroli? Ili kad je izgubimo – nad vlastitim životom, tijelom, nadanjima, obitelji i osjećajima… Kontrolira li nas društvo podjednako snažno u Starom i Novom svijetu, i kakav je otpor moguć? Kontrolira li, napokon, ona kao autorica svoje likove i teme (ili one kontroliraju nju)?

O tim će temama s Amerikankom u Velikoj Britaniji, Lionel Shriver, razgovarati Mima Simić.

Rječnik ne-toliko-imaginarnih mjesta

Leopoldo Brizuela

Nakon Bookse, festival se seli u VIP club, a tamo će u 20,30 sati održati razgovor o argentinskoj književnosti na kojem će sudjelovati nagrađivani autori, antologičari i znalci imaginarnih geografija Alberto Manguel i Leopoldo Brizuela.

Bilo da govorimo o priči ili romanu, putokazi naših čitateljskih potraga uvijek nas, prije ili poslije, dovedu do Argentine. Na tom zemljovidu Borges i Cortázar, Sabato i Arlt čitavi su kontinenti, a Argentina kao da ne prestaje stvarati nove, raznovrsne i opčinjavajuće predjele – od Piglie do Neumana, od Aire do Samante Schweblin... s autorima razgovara Tomislav Brlek.
 

U 21,30 održat će se i posljednje ovogodišnje čitanje na kojem će nam Amerike otkrivati: Xaver Bayer (AUT), Josip Novakovich (HRV/CAN) i Korana Serdarević (HRV).

Nakon čitanja slijedi prigodan koncert i veselica kojom će se FEKP 2015. privesti kraju.

Zatvaranje FEKP-a 2014.

Prethodna Slijedeća

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –