Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 01.06.2015.

Program četvrtog dana (srijeda) 14. Festivala europske kratke priče
Održava se
03.06.2015. u 17h

14. Festival europske kratke priče u srijedu, 3. lipnja seli u Rijeku, što ne znači da u potpunosti napušta Zagreb. Program će se odvijati i u jednom i u drugom gradu, a koje vas sve zanimljivosti očekuju, pročitajte u nastavku.

Rijeka, 3.6.2015.

17:00 Book Caffe Dnevni boravak (Ciottina 12a)
Susret s čitateljskim klubovima: Josip Novakovich i Davor Mandić

Jeste li znali da u Rijeci djeluje najviše čitateljskih klubova koji se redovito sastaju kako bi pričali o pročitanim knjigama, upoznavali književnost i podijelili svoj doživljaj teksta? Željka Horvat Čeč upoznat će kanadskog našijenca Josipa Novakovicha i domaćeg Davora Mandića s njihovim čitateljima i zajedno s njima otkrivati što je čitatelj htio reći.


18:30 Ex libris (Ulica Riva Boduli 3b)
Predstavljanje: Amerike – (ne)sretni odlasci

Sudjeluju: Harkaitz Cano i Daša Drndić

Hrvatska književnica Daša Drndić i jedan od najistaknutijih suvremenih baskijskih autora Harkaitz Cano, dvoje pisaca koji su u Amerike putovali i iz njih se vraćali sretno – s ulovom tekstova i tema – govorit će o toplom i hladnom u Americi, o Americi poezije i proze, zbilje i mita, o Americi-snu, iznevjerenu ili pak ne.

Moderira: Irena Grubica

Made in Croatia: Novi uzlet kratke priče

Alberto Manguel

U međuvremenu, program se nastavlja i u Zagrebu, pa će tako s početkom u 19 sati u Caféu u dvorištu održati program naziva Made in Croatia: Novi uzlet kratke priče, na kojem će se predstaviti nove snage domaće kratkopričaške scene: Ivana Rogar, Andrija Škare, Sven Popović i Zrinka Pavlić.

S autorima četiriju sjajnih zbirki koje su uvele novi obrat u žanr, razgovara Mima Simić.


U 20 sati u Klubu Booksa održat će se program ostvaren u suradnji s Booksom i Multimedijalnim institutom MaMa - Piščev dnevnik.

Piščev dnevnik prvi je u nizu razgovora između Davida Albaharija i njegovih kolega, prijatelja i suradnika. Ovom prilikom David Albahari razgovara s Albertom Manguelom, nagrađivanim kanadsko-argentinskim autorom koji je, radeći u knjižari Pygmalion u Buenos Airesu, čitao tada već slijepom Jorgeu Luisu Borgesu. Godinama kasnije Manguel portretirao je zagonetnoga genija u svojoj knjizi With Borges (S Borgesom, 2004), za koju je dobio nagradu Prix du livre en Poitou-Charentes.
 

20:30 Palach (Kružna 6)
Čitanje: Otkrivanje Amerikā

I za kraj, večernje čitanje u Rijeci. S početkom u 20,30 sati u klubu Palach nastupit će: Sara Baume (IRL), Leopoldo Brizuela (ARG), Fernando Iwasaki (PER/ESP), Josip Novakovich (HRV/CAN), Nikola Petković (HRV) i Tea Tulić (HRV).

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –