Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 08.06.2020.

14. izložba 'Od izvornika do prijevoda' i okrugli stol 'Književno prevođenje u doba korone'
Održava se
09.06.2020. u 12h

Otvorenje 14. izložbe Od izvornika do prijevoda i okrugli stol u organizaciji Društva hrvatskih književnih prevodilaca, održat će se u utorak 9. lipnja u 12 sati u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu (Preradovićeva 5).
 
U sklopu otvorenja izložbe tradicionalno se održava okrugli stol, a ove godine posvećen je temi Književno prevođenje u doba korone. Što je normalno, a što novo normalno? Što se promijenilo zadnjih mjeseci, a što je ostalo isto, pandemiji unatoč? Jesu li kreativna zanimanja istovremeno i najvažniji element i najkrhkija karika društva koje se na nekoliko mjeseci preselilo isključivo u virtualni prostor? Je li ova kriza ujedno i prilika, i što svaki pojedinac, odnosno institucija mogu učiniti, a što je već učinjeno?

O tim i o mnogim drugim pitanjima, a možda i odgovorima, razgovarat će članovi Društva hrvatskih književnih prevodilaca, Sead Muhamedagić i Ela Varošanec Krsnik, s Ivanom Sršenom iz nakladničke kuće Sandorf te Mihaelom Majcen Marinić, voditeljicom Službe za knjigu i nakladništvo pri Ministarstvu kulture.

Okrugli stol će moderirati prevoditeljica i članica DHKP-a Anda Bukvić Pažin.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –