Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 28.10.2019.

16. Festival knjige i književnosti PAZI, KNJIGA!
Održava se
04.-16.11.2019.

I ove godine, šesnaestu godinu zaredom, jesenji kulturni program obogatit će književni festival namijenjen djeci i mladima PAZI, KNJIGA!.

U suradnji s Knjižnicama grada Zagreba i zagrebačkim osnovnim školama (te osnovnim školama i knjižnicama u Čazmi, Ivanić Gradu i Križevcima), a u organizaciji Knjige u centru i Kreativne mreže iz Zagreba, od 4. do 16. studenoga 2019. održat će se tridesetak književnih zbivanja, otvorenja izložbi ilustracija te dva okrugla stola "Što je slikovnica?" i "Okrugli stol o umjetničkom pristupu ilustraciji" na kojima će nastupiti hrvatski pisci, ilustratori, književni teoretičari i knjižničari. 

Što je slikovnica? Postoji li „likovni rukopis“? Kakve su to slikovnice za odrasle? Kako se pišu putopisi za djecu a kako prevode književni tekstovi za najmlađe? Kako zvuče priče na francuskom, arapskom i njemačkom? I koje je mjesto knjižnice u svijetu dječje mašte? – samo su neke od tema ovogodišnjih književnih događanja na kojima će nastupiti:

Anke Ludewig (Njemačka), Darko Macan, Sanja Pribić, Nikolina Manojlović Vračar, Silvija Šesto, Davorka Semenić Premec, Ana Đokić, Branko Kladarin, Jelena Pervan, Irena Zelena, Vanda Čižmek, Hawa Washily (Libija), Mamadou Abdoulaye Seidi (Senegal), Zoran Ferić, Zoran Pongrašić, Irena Jukić Pranjić, Valentina Briški, Tomislav Tomić, Denis Peričić, Diana Zalar, Dubravka Težak, Ranka Javor, Anda Bukvić, Dubravka Zima, Snježana Berak, Isabella Mauro, Natalija Dragoja, Davor Pavelić, Denis Bosak.

U okviru Festivala PAZI, KNJIGA! bit će otvorena i izložba ilustracija Vande Čižmek, počasne ilustratorice Festivala, koja potpisuje ovogodišnji festivalski vizual.

Zadnjeg dana festivala, u subotu 16. studenog u 20 sati održat će se svečana dodjela nagrade za najbolju hrvatsku slikovnicu OVCA U KUTIJI (pozornica Paviljona 6, Interliber).

Detalji programa u prilogu.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –