Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Festival knjige i književnosti PAZI, KNJIGA! ×

Najava • 04.11.2019.

16. Festival knjige i književnosti PAZI, KNJIGA!

Što je slikovnica? Postoji li „likovni rukopis“? Kakve su to slikovnice za odrasle? Kako se pišu putopisi za djecu a kako prevode književni tekstovi za najmlađe? Kako zvuče priče na francuskom, arapskom i njemačkom? I koje je mjesto knjižnice u svijetu dječje mašte? – samo su neke od tema ovogodišnjeg Festivala knjige i književnosti PAZI, KNJIGA!
Najava • 05.11.2018.

Festival knjige i književnosti PAZI, KNJIGA! 2018.

Festival knjige i književnosti Pazi, knjiga! započinje ranojutarnjim druženjem za najmlađe u Zagrebu u ponedjeljak 5. studenoga a završava u subotu 17. studenog studenog svečanom dodjelom nagrada.
Vijest • 13.11.2017.

Na Interliberu dodijeljene nagrade 'Ovca u kutiji' za najbolju hrvatsku slikovnicu

Na Interliberu su dodijeljena priznanja i nagrade 'Ovca u kutiji' za najbolju hrvatsku slikovnicu. Nagradu 'Ovca u kutiji' stručnog žirija dobila je Dubravka Kolanović za svoju autorsku slikovnicu 'Čarolija zagrljaja', a 'Ovca u kutiji' dječjeg žirija, pripala je Davoru Šunku, autoru slikovnice 'Fućka mi se'.
Najava • 06.11.2017.

Festival knjige i književnosti PAZI, KNJIGA! 2017.

Svake jeseni u Zagrebu, u suradnji s gradskim knjižnicama, centrima za kulturu, galerijama, osnovnim i srednjim školama Knjiga u centru organizira festival knjige i književnosti PAZI, KNJIGA! U okviru Festivala bit će predstavljene knjige pristigle na natječaj za najbolju hrvatsku slikovnicu OVCA U KUTIJI kao i proglašenje dobitnika nagrade.
Najava • 16.11.2016.

Festival PAZI, KNJIGA! završava u Berlinu

Festival knjige i književnosti PAZI, KNJIGA! koji je započeo krajem listopada u Zagrebu završit će na Humboldt univerzitetu u Berlinu na kojem će hrvatska književnica Ana Đokić i njemačka prevoditeljica Anke Ludewig održati niz književnih i prevoditeljskih radionica.
Vijest • 16.11.2015.

Proglašeni dobitnici nagrade za najbolju hrvatsku slikovnicu OVCA U KUTIJI!

Nagrada stručnog žirija dodijeljena je Stanislavu Marijanoviću za tekst i ilustracije slikovnice 'Ribalica i druge tajnovite riječi', nakladničke kuće Sipar. Dječji žiri najviše svojih glasova dao je slikovnici 'Najsporiji kralj na svijetu', Zorana Pongrašića (tekst) i Boba Živkovića (ilustracije), u izdanju Knjige u centru.
Vijest • 07.11.2015.

Istjerivanje opake živine u Epicentru teatarske čarolije

U drami ove prerano preminule dramske spisateljice čiji je književni opus nažalost nedovoljno poznat široj javnosti, podjednako su uživali i glumci i mnogobrojna publika koja je s velikim zanimanjem pratila čitanje koje je započelo u haustoru zgrade, da bi se nastavilo u različitim prostorijama Kazališnog epicentra.