Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Festival knjige i književnosti PAZI, KNJIGA! ×

Najava • 08.06.2022.

Lawrence Schimel predstavlja slikovnicu 'Baš imam sreće'

U okviru Festivala knjige i književnosti PAZI, KNJIGA! u Zagrebu će u srijedu 8. lipnja gostovati njemački pisac i prevoditelj Lawrence Schimel, koji će djeci Zagreba predstaviti svoju slikovnicu 'Baš imam sreće!'. Slikovnicu će uz autora predstaviti prevoditeljica Anda Bukvić Pažin, te Ksenija Banović koja će moderirati susret.
Najava • 02.11.2020.

Festival PAZI, KNJIGA! : Izložbe ilustracija Davora Pavelića i Hane Vrca

U okviru Festivala PAZI, KNJIGA! bit će otvorene dvije izložbe ilustracija. Izložba ilustracija pod nazivom 'Pola' Davora Pavelića bit će otvorena od 2. do 7. studenoga u Galeriji VN, a izložba ilustracija 'Mic po mic' Hane Vrce moći će se pogledati od 2. do 30. studenoga u Galeriji knjižnice Kajfešov brijeg u Zagrebu.
Vijest • 05.10.2020.

17. Festival PAZI, KNJIGA!

U tijeku je sedamnaesti po redu Festival knjige i književnosti PAZI, KNJIGA!. Ovogodišnji program započeo je na otocima Hvaru i Korčuli, a nastavlja se u Čazmi, Sisku Ivanić Gradu, Novoj Gradiški, Bjelovaru i Zagrebu gdje će književnici i ilustratori, putopisci i prevoditelji, predstaviti sebe i svoj umjetnički opus djeci osnovnih i srednjih škola.
Najava • 04.11.2019.

16. Festival knjige i književnosti PAZI, KNJIGA!

Što je slikovnica? Postoji li „likovni rukopis“? Kakve su to slikovnice za odrasle? Kako se pišu putopisi za djecu a kako prevode književni tekstovi za najmlađe? Kako zvuče priče na francuskom, arapskom i njemačkom? I koje je mjesto knjižnice u svijetu dječje mašte? – samo su neke od tema ovogodišnjeg Festivala knjige i književnosti PAZI, KNJIGA!
Najava • 05.11.2018.

Festival knjige i književnosti PAZI, KNJIGA! 2018.

Festival knjige i književnosti Pazi, knjiga! započinje ranojutarnjim druženjem za najmlađe u Zagrebu u ponedjeljak 5. studenoga a završava u subotu 17. studenog studenog svečanom dodjelom nagrada.
Najava • 24.10.2016.

Festival knjige i književnosti PAZI, KNJIGA! 2016.

U ponedjeljak 24. listopada u Zagrebu počinje Festival knjige i književnosti PAZI, KNJIGA!. Ovogodišnji festival, uz već tradicionalne književne programe, bavit će se pitanjem multikulturalnosti. Na ovu temu organizirana je izložba ilustracija sedamnaest umjetnika iz Hrvatske i svijeta te okrugli stol o ulozi priče u današnjem vremenu migracija.
Razgovor • 25.11.2015.

Farideh Khalatbaree : Iranske slikovnice su među najboljima na svijetu

Djeca su naša budućnost. Sutrašnjica naše zemlje je u njihovim rukama. Ako želimo bolji život u budućnosti, treba nam i bolja generacija. Naša djeca čitaju knjige tako da one mogu biti vrijedne i korisne. U ranim godinama kada čitaju knjige razumiju njihove prve slojeve i uživaju. Kad odrastu, vide i ostale slojeve i primijete skrivene poruke.