Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Festival knjige i književnosti PAZI, KNJIGA! ×

Vijest • 13.11.2017.

Na Interliberu dodijeljene nagrade 'Ovca u kutiji' za najbolju hrvatsku slikovnicu

Na Interliberu su dodijeljena priznanja i nagrade 'Ovca u kutiji' za najbolju hrvatsku slikovnicu. Nagradu 'Ovca u kutiji' stručnog žirija dobila je Dubravka Kolanović za svoju autorsku slikovnicu 'Čarolija zagrljaja', a 'Ovca u kutiji' dječjeg žirija, pripala je Davoru Šunku, autoru slikovnice 'Fućka mi se'.
Najava • 06.11.2017.

Festival knjige i književnosti PAZI, KNJIGA! 2017.

Svake jeseni u Zagrebu, u suradnji s gradskim knjižnicama, centrima za kulturu, galerijama, osnovnim i srednjim školama Knjiga u centru organizira festival knjige i književnosti PAZI, KNJIGA! U okviru Festivala bit će predstavljene knjige pristigle na natječaj za najbolju hrvatsku slikovnicu OVCA U KUTIJI kao i proglašenje dobitnika nagrade.
Najava • 16.11.2016.

Festival PAZI, KNJIGA! završava u Berlinu

Festival knjige i književnosti PAZI, KNJIGA! koji je započeo krajem listopada u Zagrebu završit će na Humboldt univerzitetu u Berlinu na kojem će hrvatska književnica Ana Đokić i njemačka prevoditeljica Anke Ludewig održati niz književnih i prevoditeljskih radionica.
Vijest • 05.11.2016.

Pazi, knjiga! : Ana Đokić i Ema Pongrašić gostuju u Beču

Festival Pazi, knjiga! gostuje u Beču, u suradnji Buchereien Wien i Lesonfantenfesta iz Beča, književnice Ana Đokić i Ema Pongrašić nastupit će pred austrijskom publikom. Svoj će rad predstaviti mješovitoj skupini djece, na hrvatskom i njemačkom jeziku.
Najava • 24.10.2016.

Festival knjige i književnosti PAZI, KNJIGA! 2016.

U ponedjeljak 24. listopada u Zagrebu počinje Festival knjige i književnosti PAZI, KNJIGA!. Ovogodišnji festival, uz već tradicionalne književne programe, bavit će se pitanjem multikulturalnosti. Na ovu temu organizirana je izložba ilustracija sedamnaest umjetnika iz Hrvatske i svijeta te okrugli stol o ulozi priče u današnjem vremenu migracija.
Vijest • 07.11.2015.

Istjerivanje opake živine u Epicentru teatarske čarolije

U drami ove prerano preminule dramske spisateljice čiji je književni opus nažalost nedovoljno poznat široj javnosti, podjednako su uživali i glumci i mnogobrojna publika koja je s velikim zanimanjem pratila čitanje koje je započelo u haustoru zgrade, da bi se nastavilo u različitim prostorijama Kazališnog epicentra.
Najava • 06.11.2015.

Usmena književna predaja afričkog kontinenta na festivalu PAZI, KNJIGA!

U okviru programa Afrička bajka održat će se Pričanja afričkih mitova i legendi uz ritam afričkih bubnjeva i afrički ples. Vezani uz kulturu i umjetnost Afrike, program izvode Ismaila Commi Balde & Mamadou Abdoulaye Seydi.