Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Festival knjige i književnosti PAZI, KNJIGA! ×

Najava • 02.11.2020.

Festival PAZI, KNJIGA! : Izložbe ilustracija Davora Pavelića i Hane Vrca

U okviru Festivala PAZI, KNJIGA! bit će otvorene dvije izložbe ilustracija. Izložba ilustracija pod nazivom 'Pola' Davora Pavelića bit će otvorena od 2. do 7. studenoga u Galeriji VN, a izložba ilustracija 'Mic po mic' Hane Vrce moći će se pogledati od 2. do 30. studenoga u Galeriji knjižnice Kajfešov brijeg u Zagrebu.
Vijest • 05.10.2020.

17. Festival PAZI, KNJIGA!

U tijeku je sedamnaesti po redu Festival knjige i književnosti PAZI, KNJIGA!. Ovogodišnji program započeo je na otocima Hvaru i Korčuli, a nastavlja se u Čazmi, Sisku Ivanić Gradu, Novoj Gradiški, Bjelovaru i Zagrebu gdje će književnici i ilustratori, putopisci i prevoditelji, predstaviti sebe i svoj umjetnički opus djeci osnovnih i srednjih škola.
Najava • 04.11.2019.

16. Festival knjige i književnosti PAZI, KNJIGA!

Što je slikovnica? Postoji li „likovni rukopis“? Kakve su to slikovnice za odrasle? Kako se pišu putopisi za djecu a kako prevode književni tekstovi za najmlađe? Kako zvuče priče na francuskom, arapskom i njemačkom? I koje je mjesto knjižnice u svijetu dječje mašte? – samo su neke od tema ovogodišnjeg Festivala knjige i književnosti PAZI, KNJIGA!
Najava • 05.11.2018.

Festival knjige i književnosti PAZI, KNJIGA! 2018.

Festival knjige i književnosti Pazi, knjiga! započinje ranojutarnjim druženjem za najmlađe u Zagrebu u ponedjeljak 5. studenoga a završava u subotu 17. studenog studenog svečanom dodjelom nagrada.
Vijest • 13.11.2017.

Na Interliberu dodijeljene nagrade 'Ovca u kutiji' za najbolju hrvatsku slikovnicu

Na Interliberu su dodijeljena priznanja i nagrade 'Ovca u kutiji' za najbolju hrvatsku slikovnicu. Nagradu 'Ovca u kutiji' stručnog žirija dobila je Dubravka Kolanović za svoju autorsku slikovnicu 'Čarolija zagrljaja', a 'Ovca u kutiji' dječjeg žirija, pripala je Davoru Šunku, autoru slikovnice 'Fućka mi se'.
Vijest • 14.12.2015.

Međunarodna izložba ilustracija Voli me / Ne voli me u Berlinu

Nakon Zagreba, Sarajeva i Istanbula, međunarodna izložba ilustracija Voli me / Ne voli me, pod nazivom Liebt mich /Liebt mich nicht bit će svečano otvorena u Berlinu. Kako se projektu u svakoj zemlji priključuju i domaći autori, tako da će u Berlinu svoje radove izlagati hrvatski, bosanskohercegovački, turski i njemački autori.
Vijest • 16.11.2015.

Proglašeni dobitnici nagrade za najbolju hrvatsku slikovnicu OVCA U KUTIJI!

Nagrada stručnog žirija dodijeljena je Stanislavu Marijanoviću za tekst i ilustracije slikovnice 'Ribalica i druge tajnovite riječi', nakladničke kuće Sipar. Dječji žiri najviše svojih glasova dao je slikovnici 'Najsporiji kralj na svijetu', Zorana Pongrašića (tekst) i Boba Živkovića (ilustracije), u izdanju Knjige u centru.