Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 18.10.2016.

Festival knjige i književnosti PAZI, KNJIGA! 2016.
Održava se
24.10.-16.11.2016.

U ponedjeljak 24. listopada u Zagrebu počinje Festival knjige i književnosti PAZI, KNJIGA!. Ovogodišnji festival, uz već tradicionalne književne programe (kao što je predstavljanje slikovnica pristiglih na natječaj OVCA U KUTIJI za najbolju hrvatsku slikovnicu), bavit će se pitanjem multikulturalnosti.

Koliko smo otvoreni jedni prema drugima i kako u vremenu tranzicija naroda i kultura uspostaviti dijalog i na svakodnevnom i na umjetničkom nivou?

Na ovu temu organizirana je izložba ilustracija sedamnaest umjetnika iz Hrvatske i svijeta pod nazivom Slikovnica – prozor u svijet te okrugli stol o ulozi priče u današnjem vremenu migracija, na kojem će prvog dana Festivala, u ponedjeljak 24. listopada u 12 sati u Hrvatskom centru za dječju knjigu (Starčevićev trg 4) govoriti: Marijana Hameršak iz Instituta za etnologiju i folkloristiku, Tea Vidović iz Centra za mirovne studije, Leo Vukelić, predsjednik Hrvatskog centra Assitej, Ebdehaj Navaey i Azra Abadžić Navaey, predsjednik i članica upravnog odbora Hrvatsko-iranskog društva Irandustan, Snježana Božin iz Goethe - Instituta Kroatien, Ranka Javor, voditeljica Hrvatskog centra za dječju knjigu, Hela Čičko, knjižničarka iz Knjižnica Grada Zagreba, Prince Wale Soniyiki predsjednik Društva Afrikanaca Hrvatske te Vesna Dolenec, učiteljica razredne nastave i Ivona Drobnjak, dipl. učiteljica.
 

Ilustracija i dizajn: Davor Šunk

U bogatom programu Festivala namijenjenom i maloj i velikoj publici održat će se niz književnih predstavljanja, susreta s piscima, prevoditeljima, putopiscima i ilustratorima te će biti svečano otvorene dvije samostalne izložbe. Izložba skulptura DRVCA ZA (IZ)LOŽITI multimedijalne umjetnice Nikoline Manojlović-Vračar i izložba grafika OTISCI likovnog umjetnika Davora Šunka.
 
Na ovogodišnjem festivalu PAZI, KNJIGA! gostuju: Mingsheng Pi, Iva Valentić, Ebtehaj Navaey, Zoran Pongrašić, Rosie Kugli, Ana Đokić, Davor Šunk, Damir Vujnovac, Nikolina Manojlović – Vračar, Ema Pongrašić, Irena Zelena, Svetlana Patafta, Anke Ludewig, Snježana Božin, Sandra Wachech, Alen Sitarić, Srebrenka Peregrin, Jasenka Butić te studenti Akademije dramskih umjetnosti i Kazališna skupina Tramvaj zvani dramska.
 

Organizator: Knjiga u centru
Detaljnije o programu i gostima na Facebook stranici: KNJIGA U CENTRU!

– Festival knjige i književnosti PAZI, KNJIGA! - Program, 2016. –

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –