Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Knjiga u centru ×

Najava • 05.11.2018.

Festival knjige i književnosti PAZI, KNJIGA! 2018.

Festival knjige i književnosti Pazi, knjiga! započinje ranojutarnjim druženjem za najmlađe u Zagrebu u ponedjeljak 5. studenoga a završava u subotu 17. studenog studenog svečanom dodjelom nagrada.
Najava • 06.11.2017.

Festival knjige i književnosti PAZI, KNJIGA! 2017.

Svake jeseni u Zagrebu, u suradnji s gradskim knjižnicama, centrima za kulturu, galerijama, osnovnim i srednjim školama Knjiga u centru organizira festival knjige i književnosti PAZI, KNJIGA! U okviru Festivala bit će predstavljene knjige pristigle na natječaj za najbolju hrvatsku slikovnicu OVCA U KUTIJI kao i proglašenje dobitnika nagrade.
Najava • 04.05.2017.

Festival priče Afrička bajka gostuje u Sarajevu

Festival priče Afrička bajka gostuje u glavnom gradu Bosne i Hercegovine gdje će u dvodnevnom književno-glazbenom programu inspiriranom Afrikom, 4. i 5. svibnja građani Sarajeva biti u prilici upoznati hrvatske umjetnike čija je inspiracija upravo Afrika. Nakon Sarajeva, književni program posvećen Africi seli u Zagreb.
Vijest • 11.11.2016.

Svečana dodjela nagrada za najbolju hrvatsku slikovnicu OVCA U KUTIJI

U subotu, 12. studenoga na Sajmu knjiga Interliber doznajemo ovogodišnjeg dobitnika nagrade OVCA U KUTIJI - za najbolju hrvatsku slikovnicu. Četiri finalista i pobjednička slikovnica bit će proglašeni na svečanoj dodjeli plaketa i nagrada na pozornici paviljona br. 6.
Najava • 24.10.2016.

Festival knjige i književnosti PAZI, KNJIGA! 2016.

U ponedjeljak 24. listopada u Zagrebu počinje Festival knjige i književnosti PAZI, KNJIGA!. Ovogodišnji festival, uz već tradicionalne književne programe, bavit će se pitanjem multikulturalnosti. Na ovu temu organizirana je izložba ilustracija sedamnaest umjetnika iz Hrvatske i svijeta te okrugli stol o ulozi priče u današnjem vremenu migracija.
Najava • 02.11.2015.

Festival knjige i književnosti PAZI, KNJIGA! 2015.

Svake se jeseni u Zagrebu održava Festival knjige i književnosti PAZI, KNJIGA! Tako će i ove godine Zagreb biti poprište čitavog niza događanja koja su namijenjena pretežno djeci i mladima (ali i odraslima), a koja će uz predstavljanje knjiga i autora, uključivati brojne radionice, izložbe, slušaonice, dramske izvedbe...
Vijest • 16.11.2013.

Nagrade OVCA U KUTIJI pripale Manueli Vladić-Maštruko i Zdenku Bašiću

U organizaciji Knjige u centru, svečano su proglašeni pobjednici nagrade za najbolju hrvatsku slikovnicu. Nagradu OVCA U KUTIJI dječjeg žirija dobio je Zdenko Bašić za autorski projekt "Mjesečeve sjene" u izdanju Planetopije. Nagrada stručnog žirija pripala je Manueli Vladić-Maštruko za autorsku slikovnicu "Mauro-plavetni kit" nakladničke kuće Sipar.
Vijest • 05.11.2013.

Finalisti nagrade OVCA U KUTIJI dječjeg žirija

Na Festivalu knjige i književnosti PAZI, KNJIGA! izabrane su slikovnice koje ulaze u finale nagrade OVCA U KUTIJI dječjeg žirija za najbolju hrvatsku slikovnicu. Pred dvjestotinjak mališana, u četiri dana, predstavljeno je trideset slikovnica pristiglih na natječaj, od kojih je 4 ušlo u finale.