Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Knjiga u centru ×

Vijest • 12.12.2022.

Dobitnici nagrada za najbolju hrvatsku slikovnicu – Ovca u kutiji 2022.

Proglašeni su dobitnici nagrade Ovca u kutiji za najbolju hrvatsku slikovnicu. Nagradu dječjeg žirija dobila je slikovnica 'E-Crvenkapica' Silvije Šesto i Tee Plepelić, a nagradu stručnog žirija slikovnica 'Tata u pidžami' Svjetlana Junakovića. Plaketu, posebno priznanje dobila je slikovnica 'I ja sam dijete' Mirande Kokotović i Nikoline Žabčić, a Crnu ovcu Davor Pavelić.
Najava • 05.11.2018.

Festival knjige i književnosti PAZI, KNJIGA! 2018.

Festival knjige i književnosti Pazi, knjiga! započinje ranojutarnjim druženjem za najmlađe u Zagrebu u ponedjeljak 5. studenoga a završava u subotu 17. studenog studenog svečanom dodjelom nagrada.
Najava • 06.11.2017.

Festival knjige i književnosti PAZI, KNJIGA! 2017.

Svake jeseni u Zagrebu, u suradnji s gradskim knjižnicama, centrima za kulturu, galerijama, osnovnim i srednjim školama Knjiga u centru organizira festival knjige i književnosti PAZI, KNJIGA! U okviru Festivala bit će predstavljene knjige pristigle na natječaj za najbolju hrvatsku slikovnicu OVCA U KUTIJI kao i proglašenje dobitnika nagrade.
Najava • 04.05.2017.

Festival priče Afrička bajka gostuje u Sarajevu

Festival priče Afrička bajka gostuje u glavnom gradu Bosne i Hercegovine gdje će u dvodnevnom književno-glazbenom programu inspiriranom Afrikom, 4. i 5. svibnja građani Sarajeva biti u prilici upoznati hrvatske umjetnike čija je inspiracija upravo Afrika. Nakon Sarajeva, književni program posvećen Africi seli u Zagreb.
Vijest • 11.11.2016.

Svečana dodjela nagrada za najbolju hrvatsku slikovnicu OVCA U KUTIJI

U subotu, 12. studenoga na Sajmu knjiga Interliber doznajemo ovogodišnjeg dobitnika nagrade OVCA U KUTIJI - za najbolju hrvatsku slikovnicu. Četiri finalista i pobjednička slikovnica bit će proglašeni na svečanoj dodjeli plaketa i nagrada na pozornici paviljona br. 6.
Najava • 03.11.2015.

PAZI, KNJIGA! izlaže slikovnice iz Irana, Srbije, Francuske i Hrvatske

Jedan od programa ovogodišnjeg Festivala PAZI, KNJIGA! ima za cilj predstaviti radove umjetnika (pisaca i ilustratora) iz različitih zemalja. U programu pod nazivom 'Slikovnica – prozor u svijet' bit će izložene slikovnice iz Irana, Srbije, Francuske, i Hrvatske. Uz same izložbe, organizirane su i radionice za djecu.
Vijest • 16.11.2013.

Nagrade OVCA U KUTIJI pripale Manueli Vladić-Maštruko i Zdenku Bašiću

U organizaciji Knjige u centru, svečano su proglašeni pobjednici nagrade za najbolju hrvatsku slikovnicu. Nagradu OVCA U KUTIJI dječjeg žirija dobio je Zdenko Bašić za autorski projekt "Mjesečeve sjene" u izdanju Planetopije. Nagrada stručnog žirija pripala je Manueli Vladić-Maštruko za autorsku slikovnicu "Mauro-plavetni kit" nakladničke kuće Sipar.