Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: I.P. - MV • 14.12.2015.

Međunarodna izložba ilustracija Voli me / Ne voli me u Berlinu
Održava se
18.-31.12.2015.

Nakon Zagreba, Sarajeva i Istanbula, međunarodna izložba ilustracija Voli me / Ne voli me, pod nazivom Liebt mich /Liebt mich nicht bit će svečano otvorena u Berlinu u petak, 18. prosinca u 20 sati u galeriji Prima center Berlin (Biesentalerstr 24).

Voli me / Ne voli me igra je kojom se svi cijeli naš život igramo. Nekad, kao djeca, samo otkidajući latice cvijeta, a kao odrasli praveći različite konstrukcije u vlastitim glavama.  Izložba Voli me / Ne voli me pokušaj je neverbalnog odgovora na pitanje - što za svakoga od nas znači ljubav. 

Na izložbi sudjeluju hrvatski likovni umjetnici: Ivana Guljašević, Bruno Kuman, Zdenko Bašić, Marsela Hajdinjak, Tomislav Tomić, Marijana Jelić, Sanja Pribić, Željka Mezić, Margareta Peršić, Branka Hollingsworth Nara, Ivana Tomić, Dražen Jerabek, Davor Pavelić, Nikolina Manojlović Vračar, Vina Ćurčija.

Izložba ilustracija hrvatskih ilustratora Voli Me/ Ne Voli me održana je prvi put u Zagrebu 2012. godine, povodom objavljivanja slikovnice istoimenog naziva. Sljedeće godine u okviru Festivala PAZI, KNJIGA! izložba je postavljena u Sarajevu, da bi se 2015. godine izložba održala najprije u Istanbulu a sada i u Berlinu. Projektu se u svakoj zemlji priključuju i domaći autori, tako da će osim hrvatskih, u Berlinu svoje radove izlagati i bosanskohercegovački, turski i njemački autori.

Uz autoricu projekta, Anu Đokić, otvorenju će prisustvovati i umjetnička koordinatorica projekta Aleksandra Nina Knežević te ilustratorice Željka Mezić, Marijana Jelić, Vina Ćurčija.

Izložba će se moći pogledati u Berlinu do 31. prosinca 2015. godine.
 

Projekt se realizira pod pokroviteljstvom Gradskog ureda za kulturu Grada Zagreba

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –