Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 18.10.2013.

Izložba ilustracija VOLI ME / NE VOLI ME
Održava se
21.10.2013.

U Umjetničkoj galeriji BIH u Sarajevu, u organizaciji Knjige u centru, otvara se izložba ilustracija VOLI ME / NE VOLI ME na kojoj trideset bosanskohercegovačkih i hrvatskih ilustratora mlađe i srednje generacije predstavlja radove inspirirane temom - ljubavi.

Izložba se otvara u ponedjeljak 21. listopada u 19 sati, čime započinje ovogodišnji, jubilarni festival PAZI KNJIGA!.

VOLI ME/ NE VOLI ME igra je kojom se svi cijeli naš život igramo. Nekad, kao djeca, samo otkidajući latice cvijeta, a kao odrasli praveći različite konstrukcije u vlastitim glavama.

Kako o ljubavi razmišljaju likovni umjetnici? Ima li neke razlike u stavu prema ljubavi bosanskohercegovačkih i hrvatskih ilustratora? Je li teško likovnim sredstvima dočarati osjećaj (ne)voljenja?  I je li ljubav dovoljna da bi se od ilustracije živjelo? - samo su neka od pitanja na koja će na svečanom otvorenju odgovoriti prisutni autori iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Međunarodni projekt VOLI ME / NE VOLI ME ima za cilj povezati ilustratore sa svih strana svijeta, omogućiti im druženja, zajedničke izložbe te razmjene iskustava o položaju umjetnika u zemljama u kojima žive i stvaraju.

– VOLI ME / NE VOLI ME - katalog –

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –