Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 05.07.2017.

Otvorenje izložbe o izložbi VOLI ME / NE VOLI ME Ane Đokić
Održava se
06.07.-06.09.2017.

Otvorenje izložbe o izložbi VOLI ME / NE VOLI ME Ane Đokić održat će se u četvrtak 6. srpnja 2017. godine u 19 sati u Galeriji Kupola Gradske knjižnice u Zagrebu (Starčevićev trg 6).

Izložbu će otvoriti: Isabella Mauro, Ana Đokić i Sanja Pribić.

Izložba je otvorena do 6. rujna 2017.

U ovo naše doba, puno se priča i piše o ljubavi. Ljubav se slavi, ili se za njom čezne, u književnosti. O ljubavi se puno raspravlja i sa psihološkog aspekta.
Ljubav se tumači i s povijesnog stajališta. Religijskog. Sociološkog. Etičkog. Estetskog.

No što biva kada riječi, i one napisane i one izgovorene, utihnu?

VOLI ME / NE VOLI ME pokušaj je neverbalnog odgovora na pitanje – što za svakoga od nas znači ljubav?
 

Ana Đokić
 
***

Pokrenuvši lucidnu priču s kojom se indentificiraju likovni umjetnici iz vrlo različitih kulturnih sredina, popunjavajući zadani okvir svojim specifičnim slikarskim vezom u tkanju ćilima multikulturalnosti, Ana Đokić prostrla je pred nas magičnu livadu kojoj se, zapravo, ne nazire kraj. Onu na kojoj se latice ne trgaju, a zbrajaju i rastu, rastu, rastu…u nedogled!
P.S. Voli ili ne voli? Ma voli, dakako!

Sanja Pribić

VOLI ME / NE VOLI ME:

Aleksandra Nina Knežević, Bosna i Hercegovina

Izložba VOLI ME / NE VOLI ME prvi je put održana u Zagrebu (Galerija Vladimir Nazor, listopad 2012.). Zatim je postavljena u Sarajevu (Umjetnička galerija Bosne i Hercegovine, listopad 2013.), Pančevu (Biblioteka Pančeva, svibanj 2014.), Istanbulu (-1 Gallery Adahan, studeni 2015.), Berlinu (Prima Centar Berlin, prosinac 2015.), Beču (Galerie Olschinsky, ožujak 2016.). U tijeku je priprema izložbe u Pafosu na Cipru (Apithiki, Geroskipou, rujan 2017.).

Na svakoj se izložbi svojim radovima priključuju autori iz zemlje u kojoj se izložba održava, tako da trenutno u projektu sudjeluje 46 autora iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Turske, Njemačke i Austrije, a uskoro će im se priključiti i umjetnici s Cipra.

– VOLI ME / NE VOLI ME - izložba o izložbi –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –